LES PORTADES DE LA PREMSA

L'exconseller Gordó es reunia amb contractistes del 3% a la Generalitat, segons 'El Mundo'

Un constructor detingut va declarar a la Guàrdia Civil que no podia aconseguir contractes si no estava a la "llista de donacions"

Félix de Azúa: "Ningú ha fet res per evitar que a Catalunya s'eduqui en l'odi"

portadarazon0402

portadarazon0402

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Continua el que Artur Mas considera un "muntatge de l'Estat" contra l'independentisme. I 'El Mundo' prossegueix amb la publicació d'informacions molt comprometedores per a l'antiga Convergència.

Segons publica aquest dissabte el diari que va fundar Pedro José Ramírez, Germà Gordó, que va ser conseller de Justícia de la Generalitat, es va reunir al palau de la plaça de Sant Jaume amb els representants de la unió temporal d'empreses (UTE) a la qual va ser assignada la reconstrucció de l'institut Lluís de Peguera de Manresa quan es licitaven les obres, segons consta en documents de la Guàrdia Civil sobre la investigació de l'anomenat cas del 3%.

Un dels constructors detinguts va declarar divendres a la Guàrdia Civil que no podia aconseguir contractes si no figurava a "la llista de donacions". I un empleat d'una de les empreses implicades afirma en un correu que la taxació de l'obra havia d'incloure el 3% del senyor aconseguidor", en al·lusió, segons 'El Mundo', a les comissions que cobraven suposadament els encarregats convergents. Un d'ells seria l'exconseller Gordó, que havia sigut gerent de CDC i home de confiança d'Artur Mas.

EL CÀNCER I TRUMP

Aquesta és una de les informacions que més criden l'atenció dels diaris de Barcelona Madrid, juntament amb els amplis espais que dediquen diferents diaris, entre els quals EL PERIÓDICO, 'El País' i 'La Razón', al Dia Mundial contra el Càncer.

Les últimes decisions polèmiques de Donald Trump, l'acte terrorista del Louvre i la cimera de la Unió Europea a La Valletta, que ha evitat el xoc frontal amb el president dels EUA, són tres notícies més ressaltades al quiosc d'aquest dissabte.

L'ODI DE DE AZÚA

La frase del dia la pronuncia l'escriptor i acadèmic Félix de Azúa. "Ningú ha fet res per evitar que a Catalunya s'eduqui en l'odi", afirma en una entrevista a 'El Mundo'. Potser es refereix només a ell mateix i la seva relació tempestuosa amb la terra que el va veure néixer, perquè poquíssims mestres catalans se sentiran identificats i honrats amb aquestes paraules tan dures i injustes. I afegeix: "Al final hauran d'aplicar el 155 encara que tot s'arreglaria amb una parella de la Guàrdia Civil. O dues". Quan De Azúa ho va dir encara no sabia que van ser més de dues les parelles que van ser enviades a registrar i detenir dirigents de l'antiga CDC.  

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Trump afegeix sancions a l'Iran i redueix controls als bancs"; "Aquesta soc jo després del càncer". Fa dos mesos la presentadora murciana Marta García va reaparèixer a la televisió sense cabells després de superar un tumor"; "França qualifica d'acte terrorista un atac amb matxet al Louvre"; "El Chapo en uniforme blau marí. El famós narco mexicà compareix davant la justícia dels Estats Units"; "Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans Catalunya: "Ada Colau és imprescindible per a l'estratègia de Puigdemont".

EL MUNDO

"Gordó es reunia amb contractistes del 3% al seu despatx de la Generalitat"; "La UE rebaixa el to contra Trump. Els EUA imposen sancions a l'Iran i li exigeixen que abandoni les seves "provocacions""; "Anticorrupció demana reobrir el cas de la 'caixa b' del PP"; "El Popular saneja el seu balanç amb unes pèrdues de 3.600 milions"; "L'exèrcit fereix un gihadista que volia atemptar al Louvre".

ABC

"La resposta a Trump amenaça amb imposar dues velocitats en el projecte europeu. Alemanya, Espanya i França assumeixen formar l'avançada d'una UE més forta i unida, mentre que els països de l'Est pitgen el fre i demanen que cada Estat decideixi fins on integrar-se". 

LA RAZÓN

"L''Ironman' del càncer. Torcuato ha sobreviscut a cinc tumors. La ciència avança en la immunoteràpia i medicina personalitzada. En un futur, la malaltia es convertirà en crònica"; "Génova rep més de 50 esmenes contra l'acumulació de càrrecs"; "Els líders de la UE eviten el xoc davant els desaires de Trump".

LA VANGUARDIA

"La Unió Europea rectifica i evita la topada amb Trump"; "Impuls a la reforma de l'entorn del Camp Nou"; "Els detinguts pel cas del 3%, en llibertat sense declarar davant el jutge"; "La Fiscalia vol que es reobri la investigació de la caixa B del PP".

ARA

"Mas denuncia un "muntatge" de l'Estat"; "Verdures a preu d'or"; "Per què ets esquerrà?"; "Europa evita la confrontació directa amb Donald Trump"; "Villacampa: "Només demano que el club s'arregli i hi hagi una transició tranquil·la"".

EL PERIÓDICO

"Vèncer el càncer. 4 de febrer, Dia Mundial"; "La investigació del 3% rastreja correus buscant comissions"; "França tanca el Louvre per l'atac d'un terrorista amb un matxet"; "La UE abaixa el to i evita el xoc frontal amb Trump"; "Un home mata la seva filla al llançar-se amb ella al buit".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Heroic rescat al mar d'Astúries"; "Biscaia passa la nit en alerta per ratxes huracanades"; "Més de 22.000 persones s'apunten a les borses de treball del Govern basc"; "Triguen set hores a treure de casa per la finestra una dona de 250 quilos a Castro".