EL DILEMA SOCIALISTA

Pedro Sánchez comença a recórrer Espanya per sondejar les bases del PSOE

L'exlíder inicia la gira la setmana que ve després del pas endavant de Patxi López

Vol saber si manté l'atractiu entre la militància de cara a les primàries del maig

 

  / EFE / ALBERTO MORANTE

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Pedro Sánchez torna a la carretera. La seva eventual candidatura a tornar a liderar el PSOE segueix en l’aire, però el pas al davant de Patxi López, el primer a anunciar que es presentarà a les primàries del maig, no li ha fet, d’entrada, descartar aquesta possibilitat. Almenys té la intenció de sondejar les bases per comprovar si es manté el seu recolzament i per a això iniciarà ben aviat la seva gira. «Compleixo la meva paraula. La setmana que ve iniciaré trobades per escoltar els que no van ser escoltats: els militants», va escriure Sánchez ahir a la nit a Twitter.

L’exdirigent, que no ha aparegut en cap acte públic des de fa més d’un mes, ha estat parlant amb diferents «companys del PSOE» aquests dies, expliquen fonts del seu entorn, i a partir de la setmana que ve començarà a recórrer Espanya per prendre contacte amb la militància. L’exsecretari general, diuen, «està fort, està bé». Un pas que deixa entreveure que, tot i que la decisió de l’'exlehendakari' complica els seus plans inicials, de moment no tira la tovallola. Des del seu entorn, no obstant, no aclareixen si ja ha decidit presentar-se a les primàries o no. Només s’assegura que es tornarà a llançar a la carretera. «Pedro donarà veu als militants», diuen. 

BARONS ALLUNYATS

Notícies relacionades

L’exlíder socialista ha perdut en les últimes setmanes el suport de tots els barons que van estar al seu costat fins que va dimitir. El candidat d’aquests és ara l’'exlehendakari'. Tot i així, Sánchez continua atresorant un gran capital polític entre les bases socialistes, que són les que en definitiva votaran en les primàries, gràcies a la seva bandera del «no és no» davant del PP.

La gira que té previst iniciar la setmana que ve li ha de permetre, en principi, calibrar si compta amb prou suport entre les bases per decidir finalment si opta a les primàries. Les fonts consultades no van aclarir quins seran les primeres parades del seu recorregut. De moment, qui segueix sense fer cap pas és Susana Díaz.