Carlos Fabra, de la presó al jutjat... a no declarar

El jutge ha decidit suspendre la vista per requerir més informació a totes les parts

jgblanco37117281 castell n 31 1 2017  pol tica  tribunales  carlos fabra  el 170131145511

jgblanco37117281 castell n 31 1 2017 pol tica tribunales carlos fabra el 170131145511 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / CASTELLÓ

Carlos Fabra va canviar aquest dimarts la madrilenya presó d'Aranjuez, on compleix quatre anys de condemna per delicte fiscal, per l'Audiència Provincial de Castelló, on tenia una cita a primera hora per declarar com a investigat per un presumpte delicte de suborn que hauria comès quan el dirigent del PP era president del consell d'administració de l'Aeroport de Castelló. "El que hagi de dir ho diré a sa senyoria", va apuntar abans d'entrar a l'audiència el que també era 'totpoderós' president de la Diputació de Castelló. Però finalment no ho va fer.

Segons va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, es va acollir al seu dret a no declarar, com també va fer l'expilot de motociclisme Álex Debón, l'altra 'pota' d'aquest cas. Debón va assegurar al sortir que era el jutge el que havia suspès la causa per requerir més documentació, cosa que el TSJCV va negar. "S'ha suspès la vista perquè falta documentació, perquè el jutge ha demanat més informació, falten molts documents per les dues parts i s'ha suspès fins a nova data", va assenyalar. "La declaració no s'ha suspès", va corregir l'organisme en un comunicat.

CONTRACTES PUBLICITARIS

Notícies relacionades

L'octubre del 2016, el jutjat va admetre la denúncia de la fiscalia per investigar un cas vinculat a contractes publicitaris. El pilot va rebre prop de 3,6 milions en concepte de publicitat de l'aeroport i al seu torn va realitzar diverses transferències al mateix Fabra per valor de 360.000 euros. Després, tots dos van firmar un document en què asseguraven que es tractava d'un préstec que el polític es comprometia a tornar. Com que no ho va fer, Debón el va denunciar per impagament i arran d'això, la fiscalia va començar a investigar per si podia existir un delicte de suborn en aquells contractes. Ara el jutge instructor ha sol·licitat a l'Advocacia de l'Estat, que representa l'aeroport, perquè es pronunciï sobre la possibilitat de declarar la causa complexa i ampliar la investigació fins a un any i mig.

En contra del criteri de la fiscalia, Fabra disfruta des de l'abril del tercer grau, cosa que l'obliga a anar a dormir a la presó però li permet abandonar-la durant el dia. A més d'aquest cas, Fabra té encara una altra causa pendent pel lloguer d'un camp de golf a La Coma, a la localitat castellonenca de Borriol, al pare del golfista Sergio García en què va poder incórrer en un delicte societari.