POSSIBLE DELICTE DE SUBORN

Carlos Fabra, investigat pels patrocinis de l'aeroport de Castelló

La fiscalia observa indicis de responsabilitat penal i remet les indagacions al jutjat

lpuig15558453 valencia 25 3 11  politica sociedad aeropuerto castellon  el161014143817

lpuig15558453 valencia 25 3 11 politica sociedad aeropuerto castellon el161014143817

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Carlos Fabra podria tornar al banc dels acusats, ara per un possible delicte de suborn. L'ombra dels contractes que va firmar per promocionar el polèmic Aeroport de Castelló (Aerocàs) plana sobre el tercer grau de què disfruta des del mes d'abril passat, després de complir un any i mig de presó dels quatre a què el van condemnar per frau fiscal.

La fiscalia ha remès al jutjat d'instrucció número de 3 de Castelló la denúncia contra el que va ser president de la Diputació d'aquesta província i poderós baró del Partit Popular per possibles irregularitats en aquests patrocinis. Hi troba indicis de responsabilitat penal però no s'ha volgut aclarir ni el delicte que se li podria imputar, encara que tot apunta a suborn, ni quins de tots aquests acords estan sota sospita. I no n'hi ha pocs. El Vila-real, el Castelló, el Playas de Castellón de futbol sala i el d'atletisme, el pilot de F-1 Roberto Merhi i el de motos Álex Debón, entre altres, van lluir el logotip d'aquesta qüestionada instal·lació.

Fins al 2010, quan encara faltaven cinc anys perquè arribés el seu primer vol comercial, l'Aeroport de Castelló es va gastar 26 milions d'euros a promocionar-se en les samarretes de clubs esportius i atletes de la província. El fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, va informar a l'abril de l'obertura d'aquesta investigació després de la denúncia d'un organisme oficial.

PRÉSTEC PERSONAL DE 368.000 EUROS

Notícies relacionades

L'anunci va arribar just després d'una sentència que condemnava Fabra a pagar 368.000 euros a Debón. Ell i la seva escuderia van rebre d'Aerocàs 3,6 milions en tres anys i un cop finalitzat aquest acord, el pilot va pagar a Fabra en quatre entregues una quantitat molt pròxima al 10% de la quantitat total del patrocini. Tots dos van coincidir que es tractava d'un préstec personal i que Debón va reclamar el seu cobrament judicialment al no haver-lo satisfet el polític en el seu moment.

Ara la decisió de la fiscalia coincideix amb els intents de Fabra de canviar el règim de semillibertat de què ara disfruta al centre penitenciari Victoria Kent de Madrid per un altre de llibertat condicional amb una polsera de localització.