CANVIS A LA FORMACIÓ TARONJA

Inés Arrimadas serà la nova portaveu estatal de Ciutadans

Rivera presenta aquest dilluns l'executiva que proposarà a l'assemblea del partit

20170123 jlr 1882 / JOSE LUIS ROCA

20170123 jlr 1882
20170123 jlr 1704

/

1
Es llegeix en minuts

La líder de Ciutadans al Parlament i cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, serà nomenada portaveu estatal del partit a l'assemblea que la formació taronja celebrarà el primer cap de setmana de febrer. El president de Ciutadans, Albert Rivera, presentarà aquest dilluns l'equip amb què concorrerà al congrés i que, segons fonts de la direcció, "uneix continuïtat i renovació, i dona prioritat a la competència i la professionalitat davant els criteris territorials".

Arrimadas (Jerez de la Frontera, 1981) és diputada al Parlament des del 2012 i va ser cap de llista a les eleccions catalanes del 2015, quan el partit de Rivera es va convertir en la segona força a Catalunya. La quarta assemblea de Ciutadans, que portarà per lema 'Junts guanyem el futur', anirà precedida de les primàries per elegir el líder de la formació, en què a Rivera sembla que li ha sortit un competidor d'última hora després de la renúncia de l'eurodiputada Carolina Punset a plantar-li cara.

MILITANT DE LAS ROZAS

Notícies relacionades

Un militant de Ciutadans de Las Rozas (Madrid), Juan Carlos Bermejo, ha anunciat que es presentarà a les primàries, encara que al partit no li consta que ho hagi fet. Bermejo ha afirmat a Twitter que Ciutadans "és la millor notícia en la política espanyola en molt temps, deixant de banda el present o el passat d'UPD", però creu que les seves agrupacions "estan desmotivades i desorganitzades".

Les dues jornades electorals, mitjançant votació telemàtica entre el cens d'afiliats -uns 30.800-, tindran lloc aquest dijous i divendres. A més, aquest dilluns s'acaba el termini per elegir els gairebé 600 compromissaris que participaran en l'assemblea. Fins diumenge a les 14.30 hores, 7.056 afiliats de Ciutadans havien votat a la web habilitada per elegir-los.