Agre debat a les xarxes per la filiació política dels participants de 'Jo pregunto'

La majoria dels crítics censuren que s'ocultés aquesta circumstància a l'audiència i denuncien que l'elecció no representava la societat catalana

jgblanco37004610 manresa 22 01 2017 foto final programa jo pregunto al presid170123093337

jgblanco37004610 manresa 22 01 2017 foto final programa jo pregunto al presid170123093337

1
Es llegeix en minuts

Diumenge a la nit, Twitter va viure una agitada nit a compte del programa 'Jo pregunto', en què 12 ciutadans van plantejar al president Carles Puigdemont les seves inquietuds. El principal motiu de l'agre debat a les xarxes va ser la filiació política d'alguns dels participants, de la qual TV-3 no va informar l'audiència.

Segons ha transcendit, entre els 12 ciutadans anònims que van intervenir al programa emès ahir a la nit des del Teatre Conservatori de Manresa hi havia una interventora de Ciutadans, el vicesecretari de la CUP a Manresa, la responsable sectorial de gent gran de Societat Civil Catalana, el cap de llista per ICV a Manresa a les municipals del 2015 i la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Sagrera.

Notícies relacionades

A part d'aquest tuit, que va córrer com la pólvora, molts usuaris es van queixar que TV-3 optés per aquest perfil de ciutadans i van considerar que no eren representatius de la societat catalana:

Segons va explicar la setmana passada la televisió pública, els 12 entrevistadors van ser escollits en debats previs entre 200 de les més de 400 persones que es van interessar a participar en el programa. I van ser, va afegir TV-3, els mateixos assistents a aquests debats els que van elegir mitja dotzena de participants finals. Els altres sis van ser elegits per la cadena aplicant criteris de territori, edat i sexe, amb la intenció de buscar pluralitat en els perfils i que fossin com més representatius millor.