La Fundación Franco afirma que el dictador va ser l'"antítesi de Hitler"

L'entitat defensa la seva existència davant el qüestionament d'En Marea al Congrés

zentauroepp34696031 libros    la guerra civil espa ola    anthony beevor  el gen170119124449

zentauroepp34696031 libros la guerra civil espa ola anthony beevor el gen170119124449

1
Es llegeix en minuts

Entre dictadors hi ha distincions, fins i tot antitètiques. Així ho considera la Fundación Francisco Franco, que, en resposta a la reclamació d'En Marea perquè deixi de rebre diners públics, ha realitzat una defensa de la seva tasca i ha oposat el 'caudillo' espanyol amb el sàtrapa alemany, posant en valor, és clar, el primer.

I el que ha provocat aquesta reacció és una de les afirmacions que el diputat d'En Marea Antón Gómez-Regne va realitzar durant la presentació, el 3 de gener, de la bateria d'iniciatives parlamentàries del seu grup per revocar la seva subvenció: "És inversemblant que segueixi existint la Fundación Francisco Franco, com ho seria que existís una Fundació Adolf Hitler a Alemanya".

En un comunicat, l'entitat considera que és inconcebible una fundació Hitler i que la mera comparació dels dos dictadors és "un exercici de manipulació". "Francisco Franco va ser l'antítesi de Hitler. Franco va ser un catòlic exemplar i la seva visió del món era la d'un conservador tradicionalista, i en canvi Hitler era ateu i la seva visió del món era la d'un imperialista", sosté la nota.

Al seu judici, Franco va guanyar la guerra civil mitjançant "una estratègia de minimització de danys" que va evitar morts, va portar el país a "les més altes cotes de pau, reconciliació i desenvolupament de la seva història" i va dirigir una guerra per "defensar la civilització cristiana i la unitat d'Espanya". Per contra, l'alemany "va dessagnar la seva pàtria", "va enfonsar Alemanya en la derrota i la divisió territorial" i amb la seva guerra va atacar la civilització "cristiana" i "va imposar" el nazisme.

UNA PLAÇA O AVINGUDA A CADA POBLE

Notícies relacionades

Així mateix, destaca que el dictador espanyol "va salvar Espanya de caure sota l'òrbita soviètica" i la va alliberar d'"entrar en la segona guerra mundial sense disparar una sola bala malgrat les pressions en sentit contrari de Hitler".

El comunicat assegura que Franco no només mereix una fundació, "sinó també una plaça o avinguda a cada ciutat i poble; mereix col·legis, aeroports, universitats i hospitals; centres d'investigació, aquarteraments militars i fins i tot un terç de la Legió al seu nom".