Colau rep Coma per parlar del seu "interrogatori delirant"

L'alcaldessa de Barcelona i els comuns recolzen el regidor de Vic, acusat de sedició

colaucoma

colaucoma

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns s'han posicionat clarament al costat de la CUP després de les últimes topades amb la justícia. Els diputats d'En Comú Podem van anar a les portes de l'Audiència Nacional per donar suport als cinc cupaires encausats per la crema de fotos del Rei durant l'última Diada. I també s'han solidaritzat amb Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic acusat de sedició per fer una crida en públic a desobeir els tribunals espanyols. Ada Colau l'ha rebut aquest dimarts a l'Ajuntament per traslladar-li la seva solidaritat.

"Un plaer rebre Joan Coma i parlar de refranys, dites i interrogatoris delirants. Tot el suport de Barcelona enfront la censura i judicialització", ha tuitejat després de la reunió. 

Unes hores abans de la reunió, Xavier Domènech, un altre dels pesos pesants del colauisme, havia expressat el seu suport a Coma i la indignació amb l'interrogatori a què va ser sotmès el regidor. "'Els ous no es trenquen sols'. Surrealista si no fos tan greu. Gran dignitat de Joan Coma en un marc indigne", ha escrit, fent referència a l'interrogatori a què el van sotmetre a l'Audiència Nacional.

"ELS OUS NO ES TRENQUEN SOLS"

Notícies relacionades

"Els ous no es trenquen sols. ¿Aquesta metàfora implica o no l'ús de la violència? ¿Implica o no l'ús de la força? ¿Què s'ha de trencar?". D'aquesta manera i fins a cinc ocasions, el fiscal de l'Audiència Nacional Vicente González Mota va preguntar al regidor de la CUP a Vic Joan Coma si amb l'expressió 'per fer la truita s'han de trencar els ous' que va pronunciar el 9 de desembre del 2015 en un ple estava cridant a fer servir la violència per aconseguir la independència de Catalunya.

'La Directa' ha difós el vídeo de la declaració que Coma, imputat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició, va fer el 28 de desembre passat a l'Audiència. S'hi pot veure com el fiscal dedica una part de l'interrogatori a intentar descobrir el "sentit" d'aquella frase: "¿La truita, en aquest cas, és el marc constitucional espanyol o el marc constitucional català?", va preguntar el fiscal.