UNA ABSÈNCIA ANUNCIADA

Puigdemont explica per carta a Rajoy el seu 'no' a la conferència de presidents

"Aquest tipus de reunions nomès són una posada en escena, però sense cap resultat productiu satisfactori", diu a la missiva

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Carles Puigdemont ha argumentat per carta a Mariano Rajoy la seva negativa a assistir a la conferència de presidents autonòmics. "Aquest tipus de reunions són només una posada en escena, però sense cap resultat productiu satisfactori", diu el president a la missiva en què comunica la seva absència a la reunió.

Notícies relacionades

Com havia assenyalat amb anterioritat, considera que la relació entre Catalunya i Espanya s'ha d'explorar en un marc bilateral. "Estem convençuts que, com a nació que som i atenent la nostra realitat política, ens hem guanyat tenir una relació bilateral amb el govern espanyol". A la carta aprofita per reiterar-li l'"oferta" de diàleg permanent, "tant per abordar la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, com per a tot allò que afecta el dia a dia del nostre país i que, per desgràcia, fins a aquest moment, el seu govern s'ha negat a afrontar de manera verdadera, més enllà d'anuncis".

A més de la consulta el president li recorda la "llarga llista de prioritats i urgències" que té Catalunya, que espera que puguin tractar aviat personalment.