EL POLS INDEPENDENTISTA

Puigdemont farà pedagogia del referèndum en un acte al Parlament Europeu

Junqueras i Romeva acompanyaran el president a Brussel·les el pròxim 24 de gener

zentauroepp36676571 barcelona 20 12 2016   pleno del parlament sobre el proyecto170115125305

zentauroepp36676571 barcelona 20 12 2016 pleno del parlament sobre el proyecto170115125305 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, viatjaran el pròxim 24 de gener a Brussel·les per participar en un acte al Parlament Europeu per explicar el referèndum d'independència anunciat per a aquest any, segons han explicat a l'ACN fonts de l'Executiu català.

Puigdemont, Junqueras i Romeva defensaran que existeix una majoria al Parlament de Catalunya que vol pactar amb l'Estat una consulta vinculant i que, davant la negativa del Govern de Mariano Rajoy a negociarMariano Rajoy , la Generalitat té intenció de celebrar-la igualment. També aprofitaran per donar un missatge de confiança a la UE, remarcant la seva vocació europeista. A més de la premsa internacional, s'espera la presència de diplomàtics i d'eurodiputats.

MAJORIA POLÍTICA I SOCIAL

Notícies relacionades

El Gabinet de Puigdemont ha triat el Parlament Europeu per celebrar aquest acte perquè és la seu de la sobirania popular europea. De fet, el president, el vicepresident i el conseller faran èmfasi en la vinculació entre referèndum i democràcia, i en la majoria política i social que desitja un referèndum pactat. També recordaran que ja han fet la petició formal al Govern de Rajoy i que han obtingut un cop de porta per resposta.

La intenció és que la premsa internacional, els eurodiputats i els diplomàtics presents a Brussel·les coneguin de primera mà quins són els plans de la Generalitat, que també inclouen la convocatòria d'una consulta encara que no compti amb l'aval de l'Estat. Puigdemont, Junqueras i Romeva també recalcaran la vocació europeista de Catalunya i la seva voluntat de continuar formant part de la UE en el cas que s'aconsegueixi la independència, donant a entendre que el procés no té per què afectar o desestabilitzar Europa, segons han explicat a l'ACN les citades fonts.