AGRESSIÓ SEXISTA

Teresa Rodríguez denuncia un empresari per assetjament sexista

Manuel Medina qualifica l'incident de "broma desafortunada" i ho atribueix a unes copes de més després d'un dinar d'empresa

Manuel Medina qualifica l’incident de broma desafortunada i l’atribueix a unes copes de més després d’un dinar d’empresa. / JULIO MUÑOZ / VÍDEO: EUROPA PRESS

3
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

La coordinadora i portaveu de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez, ha presentat una sol·licitud de conciliació judicial, el procés previ a la via civil o penal, contra un empresari sevillà que li va donar un tracte "degradant i sexista". Segons explica, l'empresari és Manuel Muñoz Medina, president de l'empresa Guadarte i vocal de la Cambra de Comerç de Sevilla.

Els fets es van produir dimarts passat durant la inauguració d'una exposició de l'agència Efe a Sevilla, encara que no han transcendit fins aquest divendres. Segons explica Rodríguez en un post en el seu Facebook i que ha denunciat, a més, públicament els fets a les xarxes socials, al voltant de les tres de la tarda, quan es disposava a anar-se'n, una hostessa li va traslladar la invitació dels empresaris a conèixer la seu de part del president, Francisco Herrero.

ACORRALADA I EMPESA

Tot i que la líder de Podem Andalusia es va excusar per falta de temps, perquè havia de tornar a Cadis, va pujar uns minuts a les oficines per saludar-los. "Tot just vaig treure el cap al llindar quan em disposava a anar-me'n, em van sortir al pas dos homes ", que provenien d'una de les sales. Amb actitud "obertament informal", un d'ells la va saludar amb dos petons i l'altre, Muñoz Medina, la va acorralar contra la paret i va simular que la besava interposant la mà entre les boques de tots dos. "El senyor que m'havia emmordassat, empès, i fet un 'petó fingit' a la boca, lluny de disculpar-se, va comentar: 'És clar que la conec, estic fart de veure-la a la tele. En aquell moment em vaig sentir paralitzada, humiliada, ultratjada i vaig sentir desitjos de marxar com més aviat millor, i l'únic que em va sortir va ser preguntar: '¿I vostè qui és?'", explica Rodríguez al seu mur.

Aquesta acció va causar la sorpresa de l'hostessa que l'acompanyava, que va arribar a interpel·lar-los sobre si es coneixien. Segons Rodríguez, mentre ella ho negava, l'empresari va assegurar que sí, "que estava fart de veure'm a la tele" . En aquell moment, Rodríguez relata que es va sentir "paralitzada, humiliada i ultratjada", i que l'únic que li va sortir va ser preguntar-li a l'empresari qui era, cosa a què l'home va respondre donant-li la seva targeta de visita. Els altres empresaris presents, lluny d'intervenir-hi, van riure la gràcia i van fer broma sobre els dots comercials de l'empresari. "Des que sóc càrrec públic no m'havia passat res així", assegura, explicant que ha posat el cas en mans dels seus advocats no només perquè hi té dret, sinó també per no deixar passar actes d'un clar caràcter sexista. 

DISCULPES PER LA "BROMA"

L'endemà, Rodríguez va presentar una queixa formal davant la Cambra de Comerç de Sevilla pel que havia passat. Segons assegura, el responsable de la institució li va reconèixer els fets i va demanar disculpes per "no haver reaccionat d'una altra manera". 

Notícies relacionades

En declaracions al diari digital 'El Independiente', l'empresari Muñoz Medina ha qualificat l'incident de "broma desafortunada" i ho ha atribuït al fet que després d'haver participat en un dinar d'empresa estava ebri. "M'he passat set pobles", ha afirmat l'empresari, que ha assegurat sentir-se “totalment avergonyit”. "Possiblement la meva dona també hauria reaccionat de la mateixa manera que ella", ha reconegut.

Companys de partit de Rodríguez, entre ells, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, han expressat a través de Twitter el seu suport a la diputada, així com el líder de IUAlberto Garzón, i el president de la Junta d'Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara.