IMATGE DESPULLADA A LA PLATJA

Teresa Rodríguez es queixa a TVE per mostrar una foto falsa seva

La candidata de Podem per Andalusia ha cursat una queixa formal a través del Consell Audiovisual d'Andalusia

1
Es llegeix en minuts

La candidata de Podem a la Presidència de la Junta d'Andalusia, Teresa Rodríguez, ha cursat aquest divendres una queixa formal Televisió Espanyola (TVE), a través del Consell Audiovisual d'Andalusia, per haver difós una fotografia en què suposadament apareix despullada en una platja.

Segons ha indicat la també eurodiputada d'aquest partit a través d'un comunicat, aquesta acció s'acompanyarà d'altres que s'estan estudiant de caràcter legal i judicial les pròximes setmanes.

Segons sembla, segons explica Rodríguez, un programa de la cadena pública, en concret 'Amigas y conocidas', va difondre una suposada fotografia seva en què apareix despullada en una platja. "Aquesta informació s'utilitza sense ser contrastada, en cap moment el mitjà de comunicació es posa en contacte amb mi, i a més part d'una font no legítima, ja que és una foto robada a una persona anònima que no té rellevància pública però que lamentablement està sent víctima col·lateral d'un atac", ha indicat Rodríguez.

DRET A LA INTIMITAT

Segons la seva opinió, amb la difusió d'aquesta foto s'està atemptant contra el dret a la intimitat, el dret a la pròpia imatge i el dret a l'honor, "especialment de la persona que hi apareix, i també de la meva pròpia".

Notícies relacionades

Afegeix que lluitarà amb tots els seus recursos, "perquè entenem que això no és només un atac personal contra mi", sinó que "cal delimitar responsabilitats davant un fenomen que ha de ser suprimit de la nostra societat, com és l'objectualització del cos de les dones".

Així mateix, fa una crida als usuaris de les xarxes socials i de les pàgines webs "perquè no col·laborin ni facin el treball brut dels que intenten reproduir la imatge de les dones com un cos sense drets, sense voluntat i sense capacitat de decidir sobre la seva pròpia imatge".