¿Com afectarà el CETA els plats de Nadal?

En Comú Podem llança una campanya contra l'acord de lliure comerç entre el Canadà i la UE

sopa-galets-ceta

sopa-galets-ceta

1
Es llegeix en minuts

La sopa de galets, el còctel de gambes, el gall dindi farcit al forn, el torró de Xixona i els polvorons casolans --els seus ingredients ja comencen a omplir els rebostos de les cases catalanes quan falten pocs dies per Nadal-- es podrien veure alterats amb l'aplicació del CETA, l'acord de lliure comerç entre el Canadà i la Unió Europea (UE). Així ho exposa el receptari difós per En Comú Podem en el marc d'una campanya que busca conscienciar la ciutadania de les "nefastes conseqüències" d'aquest acord.

Notícies relacionades

'El gran llibre de les receptes del CETA', com l'ha batejat la confluència d'esquerres, apunta, per exemple, que al Canadà la normativa sobre medicaments i hormones per al bestiar és molt més laxa que a la UE; que és un dels productors mundials de substàncies transgèniques, o que allà la radiació d'aliments és habitual i en alguns productes no cal indicar-ho en l'etiquetatge.

Paral·lelament al receptari, En Comú Podem, que denuncia que el CETA implica una "pèrdua de sobirania" per part dels estats i que "afecta els drets bàsics de la ciutadania", posarà en marxa una campanya a les xarxes socials.