lluita antiterrorista

Cinc detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra arsenals d'ETA a França

Els agents han confiscat armes i explosius en una vivenda de la localitat francesa de Louhossoa

Els arrestats podien estar desmuntant armes de l'arsenal etarra, segons fonts 'abertzales'

  / AFP / IROZ GAIZKA

 
herramientas-eta

/

1
Es llegeix en minuts

Cinc persones van ser detingudes ahir a la nit per guàrdies civils i policies judicials francesos en una masia de Louhossoa a prop de Baiona (Pirineus Atlàntics), a 20 quilòmetres de la frontera espanyola en una operació contra arsenals d’ETA. L’acció va ser confirmada pels dos cossos, si bé la nota de la Guàrdia Civil parla d’armes i explosius mentre que la Direcció General de Seguretat Interior parla únicament d’armes.

Notícies relacionades

En l’operació, encara oberta al redactar aquesta informació, haurien sigut detingudes tres persones a la masia i, posteriorment dues més, la propietària de la casa i el xòfer del cotxe en què va arribar. Inicialment es va creure que els quatre homes i la dona detinguts podrien ser etarres vinculats al 'zulo'.

Però una altra versió s’obria pas de matinada, segons fonts dels diaris 'abertzales' 'Berria' i 'Gara'. La web d’aquest últim, basant-se en fotografies i tuits publicats en un compte de creació molt recent 'PaixEnPB/BakeaEHan' (Pau a Euskal Herria), que la casa assaltada servia com a taller per neutralitzar armes, i que l’operació policial anava dirigida precisament a «impedir» aquesta destrucció «per part de la societat civil». Una interpretació que es recolza en unes imatges en què s’aprecia una taula de treball amb un trepant de columna i una esmoladora, explica 'El Correo'.