Puigdemont defensa els Mossos davant les crítiques de la CUP

Apel·la també a la llibertat d'expressió per cremar o estripar fotos del rei

Exigeix als anticapitalistes fer "les coses ben fetes" fins a la independència

cmontanyes36610699 jane puigdemont junqueras bertran161213104231

cmontanyes36610699 jane puigdemont junqueras bertran161213104231

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat l'actuació dels Mossos en la detenció dels activistes de la CUP per cremar fotos del rei durant la Diada. Puigdemont ha defensat la llibertat d'expressió però l'ha desvinculat de l'actuació de la policia catalana i ha reclamat als anticapitalistes que no portin aquesta controvèrsia al debat dels pressupostos.

“Ells saben que no només no hi ha motius per a la dimissió ni el cessament del conseller sinó motius per estar al costat del conseller i els Mossos que compleixen la seva feina, cosa que la CUP sap i que espera la majoria de la gent que demana construir un país nou: fer-ho sobre bases sòlides i de rigor amb responsables que assumeixin la seva responsabilitat”, ha afirmat el president. Amb tot, Puigdemont ha defensat que no es criminalitzi a ningú per cremar o estripar fotos del rei. “No ha de passar res per cremar una foto o estripar una fotografia. Les millors democràcies no tenen aquestes conseqüències. En això no hi ha discrepàncies en el dret a la llibertat d'expressió”.

Puigdemont ha llançat una advertència a la CUP sobre l'estratègia a seguir respecte a la legalitat: “hem de fer les coses ben fetes i per donar la màxima garantia al trànsit a l'estat independent, que no és senzill, i que molta gent de fora observa, s'ha de fer amb totes les regles del joc de la comunitat internacional a la qual demanarem pertànyer”.

Notícies relacionades

EL CALENDARI DEL REFERÈNDUM

“Hi pot haver factors que ens portin a ajustar el calendari”, ha apuntat respecte a un possible canvi de la data del referèndum per casos com les possibles inhabilitacions de càrrecs com el de la presidenta del Parlament.