Rovira avisa que si hi ha inhabilitacions es podria avançar el referèndum

La portaveu de Junts pel Sí considera que les ofertes de diàleg per part del Govern central "fan riure"

jrico32475181 barcelona 20 1 2016       carles pugdemont  y marta rovira e161205104945

jrico32475181 barcelona 20 1 2016 carles pugdemont y marta rovira e161205104945

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament i secretària general d'ERCMarta Rovira, ha confirmat aquest dilluns que si hi ha inhabilitacions de càrrecs electes de les institucions catalanes per qüestions relacionades amb el procés, el referèndum promès sobre la independència s'avançarà. Rovira manté que "d'entrada la data és al setembre", però que davant d'escenaris com la inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es pot "justificar avançar el referèndum", una idea que ja va deixar caure el portaveu del secretariat nacional de la CUPQuim Arrufat. "És un escenari absolutament límit i ens ha de fer prendre determinades accions polítiques", ha subratllat la portaveu de Junts pel Sí en una entrevista a TV-3.

Sobre les ofertes de diàleg que llança el Govern central, Rovira considera que formen part d'"una operació sense resultat" i que "fan riure". En aquest sentit, ha qüestionat la viabilitat i la utilitat d'aquesta operació i ha afirmat que "només hi ha paraules amables" però que es tracta de "una neteja de la façana". "Mentre que aquí treballem per al canvi, per prendre decisions que pretenen ajudar la gent, allà ens amenacen, hi ha suspensions, impugnacions, decisions en contra dels avanços del país, i una judicalització constant de la política", ha sentenciat.

Notícies relacionades

Davant això, la portaveu de Junts pel Sí planteja que les converses haurien d'anar al voltant del referèndum. "El Govern central, si vol actuar amb responsabilitat, no ens pot demanar que hi renunciem, han de seure a la taula assumint la situació", ha subratllat Rovira, que ha avisat que encara que l'Estat mantingui una actitud de no voler parlar del procés, el Govern català "executarà el mandat democràtic que emana de les urnes".

D'altra banda, Rovira també ha garantit que ni el Govern català ni el Parlament intentaran "posar sobre la taula d'un funcionari" tasques relacionades amb el procés que el pugui comprometre. Rovira ha acusat l'Estat de voler "utilitzar-los" perquè "declarin davant dels jutges pels seus informes sobre algunes decisions de la cambra". "Ells fan la seva feina i els responsables polítics hem d'assumir les nostres responsabilitats polítiques. En cap cas posarem sobre la taula d'un funcionari les tasques polítiques", ha sentenciat.