Iglesias, Errejón i Domènech no assistiran a l'aniversari de la Constitució

Podem estarà representat al Congrés per Carolina Bescansa i Pablo Echenique

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem En Comú Podem no participaran en els actes de celebració del dia de la Constitució al Congrés, dimarts que ve. No hi seran presents els líders del partit, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, que sí que hi van assistir en l'edició de l'any passat, pocs dies abans d'iniciar-se la campanya electoral del 20-D. En aquesta ocasió, la representació del partit morat quedarà reduïda a la presència del secretari d'Organització, Pablo Echenique, i de la secretària d'Anàlisi, Carolina Bescansa, encara que no es descarta que alguns diputats triïn, finalment, assistir-hi.

La decisió és la mateixa que la presa pels seus socis catalans. Ni Xavier Domènech ni la resta de diputats d'En Comú Podem assistiran a la commemoració de la firma de la Carta Magna. El dubte és si el seu representant a la Mesa, Marcelo Expósito, hi serà present, una decisió que s'havia de prendre en un debat aquest dimecres a última hora. L'altra representant d'Units Podem a la Mesa, Gloria Elizo, va confirmar a aquest diari que té un compromís aquell dia i que ja ha informat el Congrés de la seva absència.

Notícies relacionades

El líder d'IU, Alberto Garzón, tampoc assistirà als actes de celebració. En anteriors ocasions, ell i els seus antecessors feien declaracions davant els mitjans, però refusaven quedar-se al discurs del president de la Cambra baixa i al còctel.

Podem defensa la necessitat d'una reforma de la Constitució. Aquest mateix dimecres, en la sessió de control al Govern, Errejón va preguntar a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, quin és el full de ruta de l'Executiu per a la modificació de la Carta Magna.