La gestora del PSOE convoca al gener el comitè que decidirà la data del congrés

Divendres tindrà lloc la primera reunió de la comissió bilateral entre el PSOE i el PSC

 

 

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Javier Fernández, president de la gestora del PSOE, ha fixat per després de Reis el comitè federal en què es fixarà la data de celebració del congrés que ha d'elegir la nova executiva. "Després de Reis, establirem a títol de tempteig la data del congrés", ha dit en una roda de premsa Fernández després de reunir-se amb els líders de CCOO i la UGT.

"Ara estem molt centrats en l'activitat parlamentària. Tindrem un comitè federal, que jo pensava fer al desembre, però potser haurà de ser al gener", ha afegit.

D'aquesta forma ha donat llargues a la petició feta aquest cap de setmana per Pedro SánchezPedro Sánchez, que en el seu primer acte amb militants després de la seva dimissió va assegurar que el temps de la gestora s'havia acabat i que hauria de convocar un congrés immediatament.

Fernández, a més, ha negat que el retard en aquesta convocatòria tingui a veure amb la possibilitat que s'estigui buscant que hi hagi només una candidatura per a la futura direcció socialista. Encara més, ha vaticinat que "no creu" que hi hagi un sol aspirant a les primàries.

PRIMERA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PSOE-PSC

La comissió gestora també ha fixat un calendari de reunions per establir un nou marc de relacions entre el PSOE i el PSC.

Notícies relacionades

La primera reunió serà aquest divendres. La comissió està formada per tres membres de cada partit. Per part del PSOE hi ha l'andalús Mario Fernández, número dos de la gestora, l'eurodiputada Elena Valenciano i l'extremeny Francisco Fuentes. Per part del PSC hi aniran el secretari d'organització, Salvador Illa, la diputada Meritxell Batet i l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

Fernández no ha descartat, per una altra banda, que el seu partit pugui facilitar l'aprovació del sostre de despesa que el Govern té previst aprovar ben aviat, i ha insistit que és "remota" la possibilitat de donar una abstenció als pressupostos del 2017.