Garzón sosté que el Congrés va vetar un minut de silenci per Labordeta

zentauroepp6604239 madrid 04 07 2007  segundo dia del debate sobre el estado de161123140229

zentauroepp6604239 madrid 04 07 2007 segundo dia del debate sobre el estado de161123140229 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha justificat aquest dimecres el seu rebuig a participar en el minut de silenci per la mort de Rita BarberáRita Barberá perquè el Congrés no va fer el mateix quan va morir l'exdiputat de la Chunta Aragonesista José Antonio Labordeta, el 2010. "Amb Labordeta es va proposar i la Mesa del Congrés ho va desestimar. Per això no hem compartit aquesta decisió política i hem optat per marxar", ha defensat Garzón.

Notícies relacionades

Labordeta va ser diputat al Congrés durant dues legislatures, del 2000 al 2008, però quan va morir feia dos anys que no ocupava un escó a les Corts, a diferència de l'exsenadora valenciana. Per contra, cinc anys després el Congrés sí que va voler tenir un record per a un diputat que feia temps que havia deixat la Cambra baixa. Va ser en homenatge a l'exdelegat del Govern a Ceuta i exdiputat del PP durant cinc legislatures, Francisco Antonio González. "Som molts els que recordem Paco per la seva tasca política, el seu compromís amb Ceuta, de qui ara era delegat del Govern, però també pel seu caràcter afable i sempre conciliador", va destacar Jesús Posada, el president del Congrés.

Aquell minut de silenci va ser compartit amb Pedro Zerolo, mort el mateix 9 de juny. La declaració institucional, llegida per Posada, va destacar que si bé Zerolo no va ser diputat sí que serà recordat pel seu "indestructible" compromís amb els drets civils. El dirigent socialista, secretari de Moviments Socials del PSOE i diputat a l'Assemblea de Madrid, va ser un gran activista social que va destacar especialment per la defensa dels drets dels homosexuals i per la seva lluita en favor de la igualtat.