La pujada de l'IRPF a les rendes altes divideix la CUP i JxSí

Els cupaires voten a favor de reclamar a la Generalitat reformes fiscals en patrimoni, successions i donacions

La moció no prospera per l'oposició del PP i la coalició de govern

fcasals32734247 barcelona  10 02 2016 reuni n de carles puigdemont con la pr160806171858

fcasals32734247 barcelona 10 02 2016 reuni n de carles puigdemont con la pr160806171858 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Mentre que la CUP i Junts pel Sí semblen acostar posicions de cara als pressupostos, una proposició del PSC ha dividit la coalició de Govern i els anticapitalistes al Parlament. Els cupaires han donat el seu suport a una moció de que instava el Govern a reunir-se amb els partits per negociar reformes fiscals de cara als nous comptes. Entre altres punts plantejava la pujada de l'IRPF a les rendes més altes, una qüestió que està sent cavall de batalla en les negociacions pels comptes. La iniciativa no ha prosperat perquè Junts pel Sí i el PP hi han votat en contra.

Notícies relacionades

"És vostè qui no vol dialogar, senyor Junqueras", ha dit la socialista Alicia Romero, que ha presentat aquesta proposta que plantejava modificar els impostos d'IRPF, patrimoni, successions i donacions, entre altres. La diputada del PSC ha criticat que l'executiu català s'hagi centrat només a buscar la complicitat de la CUP i ha ironitzat amb l'aliança molt sòlida entre el PP i Junts pel Sí per no tocar el sistema tributari.

La CUP ha pres aquesta decisió dos dies abans de reunir en assemblea el seu consell polític per decidir si admet a tràmit el projecte pressupostari que ha perfilat Oriol Junqueras.