El jutge cita Pujalte com a investigat i envia informes a l'Audiència Nacional

El fiscal va denunciar l'exdiputat del PP per presumpta falsedat documental i suborn

1
Es llegeix en minuts

El jutjat de plaça de Castilla número 49 ha citat com a investigats (imputats) l'exdiputat del PP Vicente Martínez Pujalte i l'exsenadora Ana Torme i ha remès informació a l'Audiència Nacional per si procedeix incloure en la investigació l'exdiputat Pedro Gómez de la Serna i l'exambaixador Gustavo de Arístegui.

El jutjat ha citat els exparlamentaris del PP el 23 de novembre, segons han informat fonts jurídiques, que han afegit que també prendrà declaració el 14 de desembre a l'exdiputat Alejandro Ballestero i l'11 de gener al vicepresident de Construcciones Llorente SA (Collosa), Alejandro Llorente Muñoz, entre altres.

Notícies relacionades

La investigació procedeix d'una denúncia de la fiscalia contra Pujalte i Torme per presumptes delictes de falsedat documental suborn presentada en un jutjat de Valladolid, que es va inhibir als jutjats madrilenys. Martínez Pujalte i Ana Torme compaginaven la seva tasca parlamentària amb la seva dedicació a l'empresa de consultoria Sirga XXI, de la qual eren socis i a través de la qual podrien haver cobrat per treballs no realitzats.

Entre les empreses que haurien pagat, a més de Construcciones Llorente SA, hi hauria Scardovi, administrada per l'exdiputat del PP Pedro Gómez de la Serna; Karistia, per Gustavo de Arístegui, i Mind Talent, per Alejandro Ballestero. Ara, a més de citar els exparlamentaris, el jutjat ha remès documentació (factures i encàrrecs) al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que investiga les activitats de De la Serna i d'Arístegui. El jutge, segons han confirmat fonts jurídiques, ha traslladat al fiscal aquesta documentació.