La fiscalia denuncia Martínez Pujalte per suborn i falsedat

L'acusa d'haver cobrat a empreses per assessoraments inexistents

Vicente Martínez Pujalte conversa amb altres diputats del PP, ahir a la tarda al Congrés.

Vicente Martínez Pujalte conversa amb altres diputats del PP, ahir a la tarda al Congrés. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VALLADOLID

La Fiscalia de Valladolid ha presentat una querella per suborn i falsedat contra els exparlamentaris del PP Vicente Martínez PujalteAna Tormé i Alejandro Ballestero i tres persones més per simular pagaments de diferents empreses per treballs inexistents. La denúncia ha sigut remesa als jutjats de Madrid ja que els fets van passar en aquesta comunitat autònoma, encara que la fiscalia ha presentat el seu escrit a Valladolid, perquè diversos pagaments estan relacionats amb adjudicacions públiques de Castella-Lleó.

L'exdiputat del PP, que no es va presentar a les últimes eleccions del 20-D, va reconèixer haver cobrat 75.000 euros entre el 2008 i el 2009 a través del seu despatx d'assessoria de la constructora Collosa Collosa, que va resultar adjudicatària de la construcció de parcs eòlics de Castella-Lleó.

ALTRES EMPRESES

Pujalte i Tormé eren titulars de l'empresa Sirga XXI Constructores fins que l'exsenadora popular li va vendre la seva part. Entre les empreses que han pagat a Pujalte figuren la del membre del PP a Madrid Ricardo Romero de Tejada i diverses confederacions empresarials de Madrid i d'Extremadura.

Notícies relacionades

El fiscal explica al seu escrit que no hi ha documents que justifiquin aquestes feines d'assessorament i que en la majoria dels casos aquests consells eren "verbals". Martínez Pujalte va portar a terme aquestes activitats mentre ocupava el seu escó al Congrés dels Diputats.

Una altra de les empreses relacionades amb aquesta xarxa és la que van muntar el diputat del grup mixt Pedro Gómez de la Serna (va ser elegit a les llistes del PP) i l'exambaixador Gustavo de Arístegui. Gómez de la Serna ha comparegut aquest matí davant el jutge José de la Mata, però s'ha negat a declarar com va fer divendres passat l'excanceller i el seu fill. Tots han al·legat que no ho faran mentre la causa en què se'ls investiga per suposat cobrament de comissions segueixi sent secreta.