França es va queixar davant la Generalitat que el Parlament demanés l'autodeterminació de la Catalunya Nord

Les autoritats de París consideren "no amistosa" la resolució recolzada per JxSí i la CUP

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern de França va veure com "un gest no amistós" que el Parlament de Catalunya aprovés el 6 d'octubre passat una declaració que demana el dret d'autodeterminació dels "Països Catalans", incloent-hi la regió francesa de la Catalunya Nord. Segons fonts diplomàtiques del país veí, el contingut de la resolució, recolzada per Junts pel Sí i la CUP, "no va agradar" a l'Executiu francès, i així els ho va fer saber a les autoritats espanyoles "a diferents nivells". Aquest diari ha pogut confirmar que la queixa també va ser expressada al Govern de la Generalitat directament.

Notícies relacionades

En la declaració de la Cambra catalana del mes passat es diu que "el conjunt" dels Països Catalans tenen dret "a decidir el seu estatus polític", i es destaca que Catalunya haurà de mantenir "una relació prioritària" amb tots aquests territoris que comparteixen "llengua, cultura i altres vincles forjats al llarg de la història". 

COMUNICACIONS ENTRE GOVERNS

La queixa, donada a conèixer aquest dilluns per 'El Confidencial', es va expressar per diversos canals, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Ni les autoritats franceses ni les espanyoles volen confirmar ni desmentir que es fes de manera formal, a través d'un escrit. "Les comunicacions entre els governs han de quedar entre els governs", asseguren fonts diplomàtiques franceses.