Els ministres juren els seus càrrecs davant el Rei

Només Sáenz de Santamaría i Cospedal utilitzen la fórmula de prometre

Després de l'acte a la Zarzuela, el nou Gabinet de Mariano Rajoy celebra el seu primer Consell de Ministres

Els nous ministres del Govern i el president, Mariano Rajoy, s’han fet la tradicional foto a les escalinates de la Moncloa.  / J.M. PRATS/VÍDEO ATLAS

Els nous ministres del Govern i el president, Mariano Rajoy, s’han fet la tradicional foto a les escalinates de la Moncloa. 
Després de jurar el càrrec com a ministres, han saludat un per un el rei Felip VI en l’acte que ha tingut lloc al Palau de la Zarzuela.

/

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Un a un, els nous ministres elegits per Mariano Rajoy han jurat o promès el seu càrrec davant el Rei. Al saló d'Audiències del Palau de la Zarzuela, en presència de les més altes autoritats de l'Estat, els integrants del Gabinet del president han desfilat davant els exemplars de la Constitució i la Bíblia per jurar o prometre els seus càrrecs. 

El primer ha sigut el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que després ha exercit com a notari major del Regne en la resta de l'acte. A continuació ha sigut el torn de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que amb una mica d'afonia ha triat la fórmula de prometre i nomes ha posat la mà dreta en l'exemplar de la Constitució. Després ha jurat Alfonso Dastis, nou ministre d'Afers Estrangers, i Maria Dolores de Cospedal, ministra de Defensa.

Notícies relacionades

Així, han passat davant el Monarca un per un en un ordre que ha tingut en compte el rang i l'autoritat de cada ministeri. Només han promès els seus càrrecs Sáenz de Santamaría i Cospedal, la resta han optat per jurar. Després de l'acte, han posat en una foto de família. 

Després de l'acte a la Zarzuela, els ministres es dirigeixen al Palau de la Moncloa per celebrar el primer Consell de Ministres. Després de la reunió ministerial, de la qual previsiblement informarà per primera vegada Íñigo Méndez de Vigo, en la seva qualitat de nou portaveu, els sis nous titulars de carteres prendran possessió a partir de les 13.00 hores.