REPERCUSSIONS D'UN DISCURS POLÈMIC

La ressaca de Rufián

El còctel d'invectives que el diputat d'ERC va dedicar al PSOE en la investidura desencadena un vendaval de reaccions a favor i en contra

Dur discurs de Gabriel Rufián contra el PSOE en la investidura de Rajoy. / EFE / CHEMA MOYA / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

"La capacitat de Gabriel Rufián per fer cabrejar bona part de la Cambra és prodigiosa", va resumir la periodista Júlia Otero a Twitter quan molts encara estaven paint el còctel d'invectives que el diputat d'ERC havia dedicat al PSOE durant el debat d'investidura. La intervenció del portaveu adjunt dels republicans en el Congrés es va convertir en 'trending topic' dins de l'hemicicle, però també a les xarxes socials i en moltes converses de sobretaula. Va ser tal la polseguera que va armar dissabte al vespre que aquest diumenge defensors i detractors del republicà continuaven embrancats en la ressaca de les seves paraules.

"A veure si alguns estan parlant del que ahir vam dir nosaltres per no parlar del que van votar ells", s'ha defensat Rufián aquest matí davant l'allau de reaccions que s'amuntegaven a internet. Més de 6.300 'fans' l'han aplaudit, i el seu company de files Joan Tardà també li ha donat un cop de mà amb una sèrie de tuits. "Lamentem que el PSC s'hagi sentit ofès amb ERC. Al contrari, hem felicitat els seus diputats per la coherència", deia el primer. "Hi ha comentaris que són indignes i lamentables. He sentit vergonya que una persona com Rufián representi un partit històric com ERC", havia criticat Meritxell Batet, una dels '15 del no és no'. També Marc Lamuà i Lídia Guinart es van pronunciar en la mateixa línia.

Notícies relacionades

"Si algú s'ha sentit ofès, que sàpiga que ERC no ho pretenia. Dit de cor. Però tenim l'obligació de denunciar el gran muntatge PSOE-PP", ha finalitzat Tardà després de subratllar que Esquerra ha aguantat estoicament tota mena d'insults catalanofòbics de dirigents del PSOE.

SANTAMARÍA, CHACÓN, ALBIOL...

Lluny d'apaivagar-se, la tempesta s'ha intensificat. Fins i tot Soraya Sáenz de Santamaría, Carme Chacón i Xavier García Albiol s'han sumat a l'esbroncada. La vicepresidenta ha afirmat a RAC-1 que la intervenció del diputat d'ERC és "intolerable" i "l'únic que fa és incrementar el descrèdit dels polítics". L'exministra socialista ha penjat una imatge en què apareixen  Oriol Junqueras i l'expresident Artur Mas encaixant les mans al Parlament amb el lema 'Rufián, segur que això també et va fer molta vergonya. #ERCgobiernaconladerechaenCAT'. "Allò d'ahir de Rufián em va provocar un doble sentiment: indignació pels insults i vergonya per ser català", ha escrit el coordinador general del PPC. "Ja som dos", li ha respost el republicà adjuntant una imatge d'aquella polèmica pancarta d'Albiol de 'Netejant Badalona'.