Rufián fustiga el PSOE per recolzar Rajoy

El republicà retreu als socialistes els 'anys de plom' del GAL

Dur discurs de Gabriel Rufián contra el PSOE en la investidura de Rajoy. / EFE / CHEMA MOYA / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

Repetició d'esquema d'ERC respecte als últims debats d'investidura. El primer dia, amb una intervenció de Joan Tardà centrada en el candidat i el seu partit i en la segona sessió, heterodoxa participació de Gabriel Rufián per fustigar l'altre partit majoritari. Al PP, al març, al PSOE, aquest dissabte. De fons, la idea que en la política espanyola regna, com a 'miss' en un concurs de bellesa, el partit únic, el PP, i que és el PSOE  i Ciutadans (els “cínics taronja”) una espècie de dames d'honor. Tot plegat a l'estil propi de Rufián, un estil que ha encès la bancada socialista: “Vostès fa 40 anys que donen una de calç [la paraula fetitxe usada en un altre debat per Pablo Iglesias per retreure la col·laboració dels governs del PSOE amb els GAL] i una altra de sorra, però això d'avui és massa”.

No és casualitat que el republicà no hagi volgut esquivar l'abstenció acordada pels socialistes. Tal com ha anat avançant en el seu compte de Twitter en les dues últimes setmanes, aquest nét de felipista (és a dir, com Pablo Iglesias) ha col·locat el puny a la ferida sagnant del socialisme amb un doble interès: demostrar, una vegada més, que l'arcadia federal dels socialistes perquè els independentistes catalans tornin a la platja els Onze de Setembre és, ara mateix, molt més que una utopia i, per descomptat, tractar de rascar benefici electoral d'això. Un PSOE, o com ha definit Rufián," PSOE S.A., per allò dels interessos d'ex alts càrrecs en grans empreses, començant per Felipe ‘GonzáleX’ a Gas Natural, amb aquesta X final que, òbviament, respon de nou al GAL. ‘El senyor X’ va ser la denominació escollida pels mitjans per designar l'organitzador i cap polític de la trama terrorista. "Si li fan això al seu secretari general [Pedro Sánchez] i a la seva militància, què no li faran a la seva gent", ha seguit repartint llenya el republicà.

ÈXODE DE VOTANTS

Notícies relacionades

No directament dels socialistes, ja que avui, a diferència de fa 10 anys, la frontera entre el PSC i ERC està més que blindada, però si després d'un doble transvasament. Els republicans consideren que l'abraçada del PSOE a Rajoy, fortament contestada entre les bases, provocarà un èxode de votant del PSOE cap a Podem. Però al mateix temps esperen que la visió d'un PP triomfant, després dels anys en què els casos de corrupció feien somiar amb una pèrdua de poder, farà recapacitar molts afins a En Comú Podem i que es vagin acostant no tant a ERC, sinó a l'independentisme. 

Per arrodonir-ho, sempre algun atac al "cunyadisme" de Ciutadans: "Els aviso que el mercat de marques blanques del PP està saturat sobretot després dels cínics taronges i la seva escissió Foro Coches".