CAP A LA INVESTIDURA

La gestora del PSOE creu que la decisió del PSC suposa una "ruptura unilateral" en la "unitat d'acció"

La cúpula que presideix Javier Fernández lamenta l'acord i apel·la als socialistes catalans al "seny"

tecnicomadrid36033567 fotodeldia  gra202  madrid  25 10 2016   el rey ha recibido

tecnicomadrid36033567 fotodeldia gra202 madrid 25 10 2016 el rey ha recibido

1
Es llegeix en minuts

La gestora del PSOE ha lamentat aquest dimarts la decisió del PSC de votar en contra de la investidura de Mariano RajoyMariano Rajoy, desmarcant-se així de l'abstenció acordada pel comitè federal del PSOEabstenció. En un comunicat, la comissió que presideix Javier Fernández ha assenyalat que la determinació dels socialistes catalans "suposa una ruptura unilateral en la lleial i exitosa unitat d'acció" que els dos partits "mantenen des del 1978".

Notícies relacionades

La gestora recorda que aquesta unitat es basa en "la defensa dels valors del socialisme democràtic i d'un treball compartit en defensa del progrés d'Espanya i de Catalunya". Assenyala que "no hi ha un grup propi dels socialistes catalans" al Congrés i que, per tant, han d'"obeir el mandat del comitè federal", ja que els diputats del PSC s'integren en el Grup Socialista. "No hi ha, per tant", afegeix, "cap justificació per contravenir" l'acord de diumenge passat.

Per això, la gestora apel·la al PSC al "seny" i li insisteix que els diputats que representen el partit de Miquel Iceta votin "d'acord" amb "el que es va acordar de manera democràtica i majoritària en l'últim comitè federal".