Iceta: "El PSC desobeirà i n'assumirà les conseqüències"

Admet que, després del vot en contra de Rajoy, el PSOE es pot replantejar les relacions amb els socialistes catalans

Miquel Iceta a RAC 1 / VÍDEO: EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha insistit aquest dilluns que els diputats del seu partit mantindran el 'no' a Mariano Rajoy i desobeiran la decisió del PSOE de facilitar la investidura del candidat del PP abstenint-se en la segona votació, malgrat que sobre els socialistes catalans plana l'amenaça de represàlies. "Nosaltres desobeirem i estem disposats a assumir-ne les conseqüències", ha manifestat Iceta en declaracions a RAC-1, l'endemà del comitè federal en què el PSOE va marcar les directrius a seguir.

El dirigent del PSC ha recordat que des del primer moment van anunciar que pensaven mantenir-se en el 'no és no' i ha admès que el PSOE "té dret a dir que revisarà la relació amb el PSC", abans de subratllar que "estava cantat" que "tard o d'hora" tots dos partits viurien una crisi d'aquesta magnitud que posaria contra les cordes l'statu quo de les seves relacions.

Notícies relacionades

Sobre els moviments al PSOE que van acabar amb la dimissió de Pedro Sánchez, Iceta ha considerat que el secretari general no pot portar sol la direcció del partit des del carrer de Ferraz (on està ubicada la seu del PSOE). "Ha de fer un procés de negociació i equilibris, en què el PSOE d'Andalusia té un pes molt important, del 40% de conjunt", ha subratllat. I al costat del poder de Susana Díaz, hi ha situat altres barons, com el valencià Ximo Puig, l'aragonès Javier Lambán, l'extremeny Guillermo Fernández Vara o l'expresident Felipe González.

Així mateix, ha vaticinat que el càrrec de cap de l'oposició recaurà sobre l'actual portaveu del grup parlamentari, Antonio Hernando, o bé sobre Eduardo Madina.