El Senat rebutja la compareixença d'Aznar per la guerra de l'Iraq

El PP argumenta que només procedeix citar els membres del Govern

En Comú Podem preveu portar la petició també al Congrés, on els populars no tenen majoria

 

  / AP

1
Es llegeix en minuts

La Mesa del Senat ha rebutjat aquest dimarts admetre a tràmit la iniciativa presentada per En Comú Podem perquè l'expresident del Govern José María Aznar expliqués davant el ple de la Cambra Alta la participació espanyola a la guerra de l'Iraq.

El vicepresident del Senat, Pedro Sanz (pertanyent al PP), ha argumentat que, d'acord al reglament del Senat, només poden comparèixer davant el Ple els membres de l'Executiu. "José María Aznar no és membre del Govern i, per tant, no procedeix admetre aquesta iniciativa", ha dit.

Notícies relacionades

Els promotors de la iniciativa ja comptaven que la majoria del PP al Senat vetés la proposta, però la seva intenció era que els populars haguessin de pronunciar-se en un moment en què la gestió d'Aznar al capdavant del PP ha sigut posada en qüestió pel suposat cap de la trama 'Gurtel', Francisco Correa, en el judici que se celebra aquests dies a l'Audiència Nacional.

A més, la intenció d'En Comú Podem és portar la seva ofensiva també al Congrés, on els conservadors no tenen majoria i ERC ja ha actuat d'avançada registrant la sol·licitud per impulsar una comissió d'investigació sobre la intervenció espanyola a la guerra de l'Iraq.