El 'jonqui dels diners' assegura que Rajoy estava "al corrent" del cobrament de comissions a València

Marcos Benavent declara com a testimoni per les suposades 'mordidas' investigades en el 'cas Imelsa'

dcaminal35646626 valencia 23 9 2016 pol tica  corrupci n  caso taula  imelsa 160923132449

dcaminal35646626 valencia 23 9 2016 pol tica corrupci n caso taula imelsa 160923132449 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Mariano Rajoy i Francisco Camps estaven al cas de les comissions irregulars que suposadament pagaven les empreses adjudicatàries de contractes públics a la Comunitat Valenciana, segons ha revelat aquest divendres Marcos Benavent, autodenominat el 'jonqui dels diners', al entrar als jutjats de València per declarar com a testimoni pel 'cas Taula' sobre el cobrament de 'mordidas' durant l'etapa com a alcaldessa de València de Rita Barberá. Benavent ja va apuntar a Camps en la seva declaració davant la Guàrdia Civil, i que es va conèixer aquesta setmana després que el jutge aixequés el secret del sumari. Aquest divendres, ha acusat Rajoy d'"estar al corrent" també de la suposada trama corrupta.

Benavent ha assegurat, així mateix, que Vicente Betoret, actual president del PP de la província de València, era un dels que participaven en les reunions en què s'abordava el repartiment de les comissions fraudulentes i que Ciegsa, l'empresa pública que s'encarrega de la construcció de col·legis, va ser utilitzada pels investigats per repartir-se els diners de les adjudicatàries.

Notícies relacionades

També estava citada a declarar l'exregidora de Cultura María José Alcón, en el seu cas com a imputada, però s'ha negat a contestar les preguntes i ha esquivat també els mitjans de comunicació a l'entrar i sortir per una porta lateral dels jutjats.

Les declaracions d'aquest divendres s'emmarquen en la peça separada E, en què s'investiguen els delictes de prevaricació i suborn amb el suposat cobrament de comissions en els contractes de manteniment de la Llotja, la neteja de les torres de Quart, la conservació dels ponts històrics de Serrano i Trinitat i l'explotació i gestió del centre cultural La Rambleta.