INVESTIGACIÓ PER LA CONSULTA SOBIRANISTA

Homs defensarà davant el Suprem que no va desobeir pel 9-N

El diputat i exconseller de Presidència declara pel procés participatiu acompanyat per una comitiva presidida per Artur Mas

lpuig35579223 arenys de munt artur mas i francesc homs participen a l acte160918180114

lpuig35579223 arenys de munt artur mas i francesc homs participen a l acte160918180114

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El portaveu al Congrés del Partit Demòcrata Català i exconseller de Presidència, Francesc Homs, declararà aquest dilluns davant el Tribunal SupremFrancesc HomsTribunal Suprem (TS) per la seva participació en el procés participatiu del 9-N. Ho farà acompanyat per una comitiva encapçalada per l’expresident Artur Mas, també investigat. El diputat defensarà que no va cometre el delicte de desobediència i tornarà a remarcar el caire polític del procés judicial obert.

Ahir, Homs va afirmar, en un acte a Arenys de Munt, que declararà «en nom del conjunt del país». «Mirant-los fixament als ulls, els podrem dir que representem uns valors, una voluntat insubornable i inalterable», va afegir. En el mateix acte, Mas va proclamar: «Estic convençut que no vam desobeir al Tribunal Constitucional (TC). Del que estic segur al cent per cent és que vam obeir el poble de Catalunya, que ens havia demanat les urnes».

Notícies relacionades

La declaració d’Homs com investigat davant el TS (és aforat al ser diputat) es deu a la carta que va enviar el 6 de novembre del 2014, quan era conseller de Presidència, al seu homòleg d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en què indicava que els serveis encarregats a l’empresa T-Systems –que va dissenyar els programes informàtics per a la votació– no estaven «explícitament» afectats per la decisió del TC de suspendre el 9-N.

BASES DE LA FISCALIA

El maig passat, els magistrats del TS van fer seu el criteri de la fiscalia i van veure indicis per investigar-lo. Els fiscals Francisco Bañeres i Emilio Sánchez Ulled argumenten que va tenir «un comportament conscient i intencionat» d’«indubtable transcendència» encaminat a garantir que els preparatius de la consulta alternativa continuessin el seu curs, «defugint» la suspensió decretada pel TC.