Rivera exigeix a Rajoy la dimissió de Barberá si vol suport per a una altra investidura

Recorda que el pacte firmat obliga el PP a retirar els seus imputats per corrupció

Sánchez apel·la a l'esperit regenerador de C's i Podem perquè negociïn un acord amb el PSOE

Rivera insisteix: No permetrem que el pacte anticorrupció no es compleixi. / MIGUEL LORENZO / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Així que s'ha conegut la notícia sobre la decisió del Tribunal Suprem d'obrir la causa contra Rita BarberáAlbert Rivera ha enviat un clar missatge a Mariano Rajoy. La senadora ha de dimitir, en virtut de l'acord firmat entre Ciutadans i el PP, que exigia al partit conservador un paquet de mesures anticorrupció. El president de C's ha insistit que si el president en funcions vol seguir comptant amb els seus suports davant una eventual segona investidura, haurà de forçar Barberá a deixar el seu escó.

El pacte entre C's i PP estableix que, en els casos de corrupció política, l'imputat està obligat a abandonar la seva acta. "Estem davant un d'aquests casos", ha indicat Rivera. "Serà imputada i si el PP vol que Ciutadans es comprometi a una investidura haurà de fer dimitir Rita Barberá", ha advertit. "Espero i desitjo que el PP ho entengui així", ha dit en un discurs pronunciat davant el seu grup parlamentari, aquest dimarts al migdia al Congrés.

El secretari general del PSOE, des d'un míting a Lugo, s'ha referit a la investigació de Barberá per reclamar a Podem i C's que s'avinguin a negociar amb els socialistes i evitin un Govern d'un partit marcat per la corrupció dels seus dirigents. Pedro Sánchez ha demanat als partits del canvi que apostin per un Executiu sense el PP i s'ha preguntat què més ha de passar perquè Rivera i Pablo Iglesias assumeixin un pacte amb ell.

Notícies relacionades

El PSOE considera que fins al moment el PP ha intentat protegir l'exalcaldessa de València i confia en una dimissió immediata. "Espero que l'estigui trucant perquè entregui la seva acta", ha afirmat la diputada Isabel Rodríguez, que ha opinat que els escàndols de corrupció que aquest dimarts omplen els titulars -'cas Bárcenas', 'cas Matas' i 'cas Barberá'- "inhabiliten" Rajoy per seguir en la vida pública.

Des de Podem han qualificat la decisió del Tribunal Suprem de "bona notícia". "El drama és que tornem a viure el dia de la marmota de la justícia al nostre país. El PP és una màquina de corrupció", ha opinat Irene Montero, cap de Gabinet de Pablo Iglesias.