El PP sobre el 'cas Soria': "Rectificar és de savis"

Bona part del partit conservador rep amb alleujament la renúncia de l'exministre a un càrrec de directiu al Banc Mundial

jgblanco35415591 madrid  07 09 2016  mariano rajoy durante la presentaci n de160907100924

jgblanco35415591 madrid 07 09 2016 mariano rajoy durante la presentaci n de160907100924 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Bona part del PP va respirar alleujat dimarts quan va saber que Mariano Rajoy havia forçat l'exministre José Manuel Soria a renunciar a ocupar un càrrec directiu al Banc Mundial. Des que es va saber que l'extitular d'Indústria, que va dimitir per la seva relació amb l'escàndol dels 'papers de Panamà', era promocionat a l'organisme internacional, un degoteig constant de dirigents conservadors, sobretot barons autonòmics, van començar a marcar distàncies amb la decisió marcar distàncies. Alguns no comprenien la proposta del Govern i altres, defensors de la candidatura de Soria, no entenien les formes en què es va comunicar - divendres a la nit quan va acabar la sessió d'investidura- i les mitges veritats amb què Rajoy i el seu equip defensaven l'aspirant.

El president en funcions no ha fet cap menció a la renúncia del seu amic Soria a l'arribar a l'esmorzar informatiu protagonitzat pel candidat a 'lehendakari', Alfonso Alonso, però sí que s'han pronunciat altres dirigents. I les seves reflexions demostren l'alleujament amb què el PP ha rebut la rectificació del seu líder. 

Així, el vicesecretari del PP Javier Maroto ha subratllat que "quan un pren una decisió, la recapacita i rectifica, i si ho fa en la bona direcció, cal aplaudir-ho, I jo ho faig avui. Rectificar és de savis". "Jo crec que amb això ho dic tot", ha manifestat. La seva coreligionària Andrea Levy també ha subratllat que s'ha actuat encertadament i que l'important és el final.

Notícies relacionades

L'expresident del Congrés Jesús Posada ha considerat que Soria tenia perfecte dret al càrrec a què aspirava al Banc Mundial. "Però les coses han anat de tal manera, que des del punt de vista del Govern i també des del conjunt de la nació, és bona cosa que Soria hagi retirat la seva petició. Crec que és la millor solució possible", ha recalcat.

Per contra, Alonso amb prou feines ha volgut abundar en el tema. Ha esquivat les preguntes que ha rebut amb la següent sentència: "L'assumpte va quedar tancat ahir, només respecto la decisió que ha pres, no tinc gaire més a dir".