EL 'FERNÁNDEZGATE'

La Policia sospita que algú d'Interior va gravar Fernández Díaz i De Alfonso

L'informe preliminar sobre el 'Fernándezgate' descarta l'exdirector d'Antifrau com a autor de la gravació

combo-jorge-fernandez-diaz-daniel-de-alfonso

combo-jorge-fernandez-diaz-daniel-de-alfonso

1
Es llegeix en minuts

L'informe preliminar sobre la gravació de la conversa entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, descarta que l'autor de la gravació fos aquest últim i deixa entreveure que es tractaria d'algú del mateix ministeri. Fonts d'Interior consultades per la cadena SER expliquen que encara no està elaborat l'informe definitiu sobre la gravació efectuada al despatx del ministre l'octubre del 2014 -els dies 2 i 16-, però sí que s'ha demostrat ja que no es van utilitzar sistemes sofisticats per registrar l'entrevista, com receptors de ràdio freqüència o micròfons ocults connectats per 'wi-fi' a un ordinador extern.

Notícies relacionades

La gravació es va realitzar amb un aparell convencional col·locat ocultament entre els dos interlocutors a la taula del despatx on es van asseure. La policia científica determina que en la gravació no hi ha talls de veu ni marques imperceptibles que solen registrar-se en les gravacions dels telèfons mòbils, ni tampoc hi ha cap rastre que la conversa fos recollida per un dispositiu electrònic que enviés el senyal a l'exterior del Ministeri situat al passeig de la Castellana a Madrid.

L'informe preliminar descarta també que De Alfonso fos qui va col·locar l'aparell electrònic perquè s'escolten sons anteriors a la trobada, com el moment en què entra i quan tots dos seuen a l'entorn d'una taula. I encara que aquest document no indica expressament que el dispositiu fos col·locat per personal del ministeri, al descartar qualsevol sistema per radiofreqüència, la conclusió resulta inevitable.