DESPRÉS DEL 'FERNÁNDEZGATE'

Daniel de Alfonso torna a ser jutge de l'Audiència de Barcelona

El CGPJ accepta el reingrés en la carrera judicial de l'exdirector de l'Oficina Antifrau

jrico34426014 barcelona 23 06 2016 comparecencia de daniel de alfonso dire160721141722

jrico34426014 barcelona 23 06 2016 comparecencia de daniel de alfonso dire160721141722 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El CGPJ ha acordat aquest dijous el reingrés com a magistrat de l'Audiència de Barcelona de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, després de ser cessat d'aquest càrrec pel Parlament arran de la divulgació de les seves converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el conegut com a 'Fernándezgate'.

De Alfonso tenia reservada plaça a l'Audiència de Barcelona, on es trobava en situació de serveis especials, i ara l'òrgan de govern dels jutges ha acordat el seu reingrés. Ara ha d'incorporar-se a la secció setena de l'Audiència abans d'aquest divendres, 22 de juliol, ja que la llei obliga a fer-ho dins dels 20 dies hàbils següents al seu cessament com a director d'Antifrau, que el Parlament va aprovar el 29 de juny.

EN 48 HORES

El CGPJ va rebre dimarts per correu ordinari la petició de De Alfonso de reingressar al servei actiu en la carrera judicial, ja que tenia una excedència com a jutge per la qual podia tornar quan volgués, únicament sol·licitant la seva reincorporació davant el CGPJ dins del termini establert.

El dia en què va ser destituït al capdavant d'Antifrau, De Alfonso va remetre una carta als treballadors de l'agència en què es disculpava per no haver estat a l'altura: "Si algú pensa que jo no he estat a l'altura, ho admeto i li demano públicament disculpes".

CRÍTIQUES DE LES ASSOCIACIONS

Notícies relacionades

La conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM) va advertir el 6 de juliol del "dany" que causa a la justícia que es permeti tornar a la carrera judicial a magistrats que han exercit càrrecs públics de confiança, com en el cas de De Alfonso.

"Acceptar un càrrec polític o de confiança suposa en tot cas entrar en la confrontació política per defensar públicament un projecte, i això lògicament comporta la pèrdua de l'aparença d'independència i imparcialitat que requereix l'exercici de la jurisdicció", van advertir els jutges conservadors.