Barons del PP marquen distàncies amb el nomenament de Soria al Banc Mundial

"Ho hauran d'explicar els que l'hagin nomenat", al·lega Cifuentes

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El nomenament de l'exministre d'Indústria José Manuel Soria com a directiu del Banc Mundial no ha caigut gaire bé en les files populars. A l'arribar al comitè executiu del PP, diversos barons conservadors han marcat distàncies amb la decisió del Govern de Mariano Rajoy. Així, el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, ha demanat a la premsa que no el "pressionaran" amb el tema, ja que la seva "opinió política sobre Soria és manifestament millorable". La seva número dos a l'Executiu regional, Rosa Valdeón, va ser divendres encara més clara i va manifestar la seva decepció i vergonya aliena" per la notícia.

La Junta de Castella i Lleó i el ministre Soria van mantenir en la legislatura popular un enfrontament per la política aplicada al sector del carbó. Però Herrera i el seu equip no són els únics que no han volgut recolzar públicament el nomenament de Soria. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, s'ha desentès aquest dissabte de la decisió. "Ho hauran d'explicar els que l'hagin nomenat. D'aquest tema no em pronunciaré", ha manifestat.

Notícies relacionades

El president del PP de la Rioja i vicepresident del Senat, Pedro Sanz, tampoc ha volgut "analitzar la qüestió". Així doncs, a l'entrada del comitè executiu, només la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha defensat el nomenament, al destacar que Soria té "un perfil prou bo per aspirar a aquest càrrec o altres".

Soria va dimitir fa uns mesos esquitxat per l'escàndol dels anomenats 'papers de Panamà'.