El Govern proposa l'exministre Soria per al Banc Mundial

El que va ser titular d'Indústria va dimitir esquitxat pels 'papers de Panamà'

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rosa María Sánchez

A última hora, just a l'acabar la segona votació per a la investidura, fallida, de Mariano Rajoy, el ministeri d'Economia ha donat a conèixer la proposta de l'exministre d'Indústria, José Manuel Soria, per a un dels càrrecs de director executiu del Banc Mundial.

Soria va dimitir fa uns mesos esquitxat per l'escàndol dels 'papers de Panamà, una macrofiltració en què figuraven personalitats, polítics i artistes de tot el món amb diners ocults en aquest paradís fiscal.

La Comissió d'Avaluació de candidatures de les institucions financeres internacionals (IFI), entre elles el Banc Mundial, ha seleccionat aquest divendres els candidats proposats pels països.

Notícies relacionades

La proposta, juntament amb la dels altres 24 directors executius que configuren el govern de la institució amb el president; la votaran els 189 governadors del Banc Mundial.

El càrrec és per al període que va de l'1 de novembre d'aquest any al 31 d'octubre del 2018. Espanya comença ara un torn en la cadira que comparteix amb Mèxic, Veneçuela i cinc països centreamericans.