Gabriel Rufián torna a revolucionar el Congrés

El diputat d'ERC ataca Rivera i C's, el "Senyor IBEX" i el "Front Nacional Taronja"

5
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de convertir-se en la gran sensació del debat d'investidura de la microlegislatura passada, hi havia moltes expectatives amb la intervenció de Gabriel Rufián. I el diputat republicà no ha fallat a les expectatives en la seva intervenció.

Fidel al seu estil, Rufián ha centrat la seva intervenció en una sèrie de preguntes a Rajoy. També ha afegit un parell de qüestions per a Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Xavier Domènech. I no han faltat un parell de referències a Albert Rivera i Ciutadans, el "Senyor IBEX" i el "Front Nacional Taronja".

A continuació, el text íntegre de la seva intervenció.

Presidenta. Senyories.

Sr. Rajoy, Sr.Rivera. Sr. Candidat. Sr.Ibex. Primer de tot (treu un mapa), mirin, això no és un desafiament, això són dos països diferents que voten de manera diferent. Nosaltres som aquest. On, per cert, entre tots vostès, sumen una sola alcaldia. Se'n diu democràcia. Se'n diu perdre i guanyar. I vostès van perdre. Facin el favor de respectar-ho.  

Dit això, si em permeten aprofitaré els meus cinc minuts per fer-los una sèrie de preguntes que crec pertinents i que espero que responguin. De fet, també espero que aquesta vegada la caverna no em torni a comparar amb tots els dictadors de la història contemporània europea. Bé, amb tots menys amb Franco, d'aquest sempre se n'obliden.

Començo:

Sr.Rajoy. ¿Per què Carme Forcadell pot acabar en un jutjat després de complir amb un mandat democràtic i Fernández Díaz a l'ambaixada del Vaticà després de conspirar des del seu despatx? ¿Per què Santi Vidal no pot ser jutge després de dir que és independentista i De Alfonso pot ser-ho després de dir “ens hem carregat la seva sanitat”? ¿Per què es cabregen tant amb un “Visca Catalunya lliure” i tan poc amb un “això la fiscalia t'ho afina”? ¿Per què?

Sr.Rajoy, Sr.Rivera. ¿Per què en un estat amb 2.700.000 nens pobres, amb un 32% de pobresa infantil, per què en el 2n estat més desigual d'Europa, vostès i aquesta espècie de Front Nacional Taronja anomenat C's, diuen que el problema de la infància i del sistema educatiu espanyol és que els nens estudien català a Catalunya? ¿Per què perquè els nens catalans estudiïn anglès han de fer matemàtiques en castellà? Els nens catalans parlen català i castellà, amb la qual cosa ja parlen un idioma més que vostè, per què han de deixar de  fer-ho? S'adonen que són vostès monolingües dient a bilingües que han de ser trilingües? ¿Com poden dir que s'exclou, amenaça i persegueix el castellanoparlant en un país en què la cap de l'oposició és una dona de Jerez arribada a Catalunya fa 8 anys? ¿Com poden faltar al respecte d'aquesta manera a aquells andalusos, gallecs, murcians, extremenys… que es van deixar la pell en llocs com aquell del qual jo provinc, Sta. Coloma de Gramanet, perquè els seus fills i néts aprenguessin la llengua de la terra que els va acollir? Tinguin vergonya i deixin de fer-ho.

Sr.Rajoy, ¿Per què es recorden tant del reaccionari article 155 mentre amb cops de pit s'autoproclamen constitucionalistes, quan durant 40 anys han oblidat articles tan bonics com el 47 o el 128? Per què la seva Constitució val per amenaçar un poble i no per donar-li un sostre? ¿Per què som nosaltres els que “trenquem l'ordre constitucional i atemptem contra la sobirania nacional” si van ser vostès els que la van trencar i entregar una nit d'estiu de l'any 2011 amb l'indigne article 135? ¿Per què?  

Sr.Rajoy, Sr.Rivera. ¿Per què els molesta tant una estelada en un balcó i tan poc que el “carnisser de Badajoz” el General Yagüe tingui barris sencers en el seu honor? ¿Per què que centenars de milers surtin al carrer cada diada a Catalunya és una “provocació” i que Espanya sigui el 2n país amb més desapareguts del planeta després de Cambodja, “reconciliació”? ¿Per què?

Sr.Rajoy, ¿Per què un procés constituent que aglutina 72 diputats de 135 i que van del centre-dreta liberal conservador català fins a l'esquerra més rupturista és una “deriva” i que vostès només siguin capaços de pactar amb la seva marca blanca, amb aquesta espècie de Mrs. Burns disfressat anomenat C's, és “sentit d'estat”? Per què donen tantes lliçons de “realitat catalana” si vostès a Catalunya només guanyen el digníssim PACMA? Per què?

Sr.Rajoy. ¿Per què l'independentisme és Pujol, 3% i seus embargades i vostès l'unionisme no són Rato, ETS i Gürtel? ¿Per què ens donen lliçons de lluita anticorrupció si mentre al Parlament se li deia gàngster a un gàngster, aquí al Congrés es jugava al Candy Crush? ¿Per què nosaltres som els enganyats i adoctrinats quan vostès han tornat a guanyar les eleccions traient un diputat més per cada cas de corrupció dels últims 4 anys? Per què?

Sr.Rajoy, Sr.Rivera. ¿Per què un procés que només reclama urnes i que ostenta unes majories parlamentàries absolutes és “antidemocràtic”, i a que a vostès per presidir el seu estat els hagi de proposar des d'un palau un senyor a qui no ha votat ningú, “normalitat democràtica”? Bé el seu pare sí que va tenir un vot. D'un tal Francisco Franco Bahamonde. Potser els sona.

Sr.Rajoy, Sr.Rivera. Si l'estat espanyol després de 8 anys de polítiques reaccionàries i neoliberals deu més del 100% del seu PIB i més 100 bilions de €, ¿per què és una urna en un col·legi electoral a Catalunya el que amenaça la sobirania espanyola? ¿Per què?

Sr.Rajoy. ¿Per què hi ha poblacions de 28 habitants amb flamants estacions d'AVE i altres de centenars de milers que es rosteixen embotides en un rodalies cada dia?

Sr.Rajoy. ¿Per què 80 anys després Lorca segueix en una cuneta a Granada i Billy el Niño corrent mitges maratons a Madrid?

Ja acabo. Aquesta és per al Sr. Sánchez: ¿Quant més renunciarà a la governabilitat del seu país per negar-se a donar veu al poble de Catalunya? ¿Quant més preferirà Rajoy que una urna a Catalunya? Sigui valent.

Notícies relacionades

I acabo dirigint-me als companys Iglesias i Domènech. ¿Us imagineu un país amb un PP residual? ¿Us imagineu un país amb les majories socials, polítiques i parlamentàries suficients per iniciar un procés constituent en pro d'una República? ¿Us imagineu poder de veritat? Doncs aquest país existeix i es diu Catalunya. Ajudeu-nos. Nosaltres sempre ho farem.

Moltes gràcies i bona tarda.