Rivera dóna per mort el pacte i demana al PP un candidat "viable"

Hernando respon al polític català que Rajoy "és i serà" el candidat dels conservadors

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Albert Rivera va pujar a la tribuna del Congrés amb un to més relaxat que l'utilitzat just abans per Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias i, ja només pel contrast, va animar a escoltar amb més atenció. Els teleespectadors van poder veure el polític català demanar perdó en nom del seu partit pel “fracàs” dels diputats, per ser incapaços de posar-se d'acord per elegir un president. Ciutadans va participar de la investidura fallida de Sánchez, fa mig any, i ara, amb Rajoy. “Els demano que reflexionin per què fracassen les seves candidatures”, va reclamar. I va enviar un missatge als conservadors: tornarà a prestar-los els seus vots però només “si algun candidat del PP té una investidura viable”.

Rivera va ampliar seguidament aquesta advertència al PSOE perquè no vol participar més del “teatre” de dos polítics que, segons el seu parer, pensen més en les seves “cadires” que en els espanyols, però l'advertència va arribar clara a Rajoy: el partit taronja va ressuscitar així el veto al president del PP, aquella sentència que van anunciar durant la campanya electoral i que van abandonar a poc a poc durant el mes de juliol fins a arribar, a mitjans d'agost, a firmar un acord amb els conservadors que, després del nou fracàs de Rajoy, és paper mullat.

Minuts després, en el seu torn, el portaveu del PP, Rafael Hernando, va respondre a Rivera: “El nostre candidat és Rajoy, és el que ha guanyat, ho serà demà, demà passat i durant molt temps”.

MENYS CRITS

Notícies relacionades

A més, el portaveu popular va dir al president de la formació taronja que els populars no firmen acords "per a quinze minuts", sinó "per seguir", en referència a l'acord d'investidura.

El líder del partit taronja va lamentar els agres retrets entre Rajoy, Sánchez i Iglesias. "No és la millor manera d'arribar a acords el que hem vist aquests últims minuts en aquesta tribuna", els va retreure abans de recordar-los els "maldecaps" que la classe política està donant a la ciutadania per dir-los ja dues vegades que "s'han equivocat votant".