El PP critica Echenique per un vídeo en què canta "la minga, Dominga"

Pablo Echenique canta en una jota Chúpame la minga, Dominga. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SARAGOSSA

La tornada d'una jota que va cantar en un sopar privat amb membres del seu partit ha tenyit de polèmica la figura política del representant de Podem a Aragó, Pablo Echenique. 

En el vídeo apareix Echenique entonant la cançó "chúpame la minga, Dominga, que vengo de Francia; chúpame la minga, Dominga, que tiene sustancia", al mateix temps que els seus companys l'animen al crit de "president" "president", entre els quals hi ha el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, que apareix al final de la gravació aplaudint. 

CRÍTIQUES DELS POPULARS

La portaveu adjunta del Grup del PP a les Corts d'Aragó, Marián Orós, ha criticat el secretari general de Podem per entonar una jota amb lletres amb connotacions masclistes, i creu que quantes més coses es coneixen d'aquest diputat, "més indecent" resulta la seva "figura política".

En una nota de premsa Orós al·ludeix al vídeo publicat per 'OK Diario' en què es veu Echenique entonar una lletra "amb evidents connotacions masclistes" que susciten les rialles dels seus companys de partit.

Segons aquest mitjà de comunicació, el vídeo va ser gravat en un sopar d'alts càrrecs de Podem després d'un acte de precampanya de les eleccions autonòmiques del 24-M, a les quals Echenique va concórrer com a candidat a la Presidència d'Aragó.

La parlamentària aragonesa del PP ha assegurat sentir "vergonya" com a ciutadana al veure com "aquells que han repartit carnets de la igualtat disfruten -ells i elles- amb aquestes bromes", per la qual cosa confia que "això no sigui la seva forma de dignificar la política, ni d'acostar la política als ciutadans".

Marián Orós també creu que una vegada coneguts episodis com aquest o els fets ja publicats sobre les irregularitats en la contractació del seu assistent personal "inhabiliten políticament Echenique per ostentar qualsevol càrrec institucional".

Notícies relacionades

Segons ella, Echenique "està als antípodes del que els ciutadans necessiten i esperen dels seus representants públics".

Des de Podem, de moment, no han volgut fer declaracions sobre el tema.