ELECCIONS BASQUES

Ciutadans carrega contra Otegi i furga en el suport que li dóna Units Podem

La formació taronja i el PP presenten la impugnació de la candidatura del líder de l'esquerra 'abertzale'

albert-rivera

albert-rivera

1
Es llegeix en minuts

Des que Arnaldo Otegi va anunciar que es volia presentar a les eleccions basques, Ciutadans ha expressat el seu rebuig frontal. El partit taronja i el PP han presentat aquest dijous la impugnació de l'aspirant d'EH Bildu, després que el seu nom aparegui al 'Butlletí Oficial del País Basc' (BOPV) com a candidat per Guipúscoa. Albert Rivera i Inés Arrimadas han usat l'altaveu de Twitter per mostrar la seva repulsa al líder de l'esquerra 'abertzale'.

Rivera ha aprofitat una conversa a Twitter entre Otegi i Pablo Iglesias per retreure al líder de l'esquerra 'abertzale' el mal generat per ETA i, de passada, criticar Units Podem, que es van imposar al País Basc en les eleccions generals del 26-J. Comicis en què C's no va aconseguir cap escó al País Basc. 

Notícies relacionades

"Han de ser els bascos i les basques els que decideixin qui els representa al seu parlament. Mala notícia si es confirma", havia sentenciat Pablo Iglesias. "¡Gràcies Pablo! Que la desraó d'alguns no enteli el debat polític. Besarkada bat [Una abraçada]", li responia Otegi a Iglesias, en agraïment per un tuit en què reivindicava el dret del líder 'abertzale'. "La desraó és el que vau fer alguns durant 40 anys matant innocents per ser incapaços de debatre sense pistoles", ha rebatut Rivera. Fa un parell de setmanes, quan la Fiscalia va advertir a la Junta Electoral que Otegi era inelegible, el líder de C's ja havia assenyalat que "una persona que ha comès crims de terrorisme no hauria de ser candidat a cap càrrec públic".

FLIST-FLAST D'ARRIMADAS A GARZÓN

Rivera no ha sigut l'únic càrrec de Ciutadans que ha carregat aquest dijous contra Otegi. "Volen aplicar aquí el model de Cuba i Veneçuela i deixar que condemnats per la seva relació amb ETA puguin presentar-se", ha denunciat Arrimadas, en resposta a Alberto Garzón, que va assegurar que li semblava "una enorme cacicada impedir que Otegi pugui presentar-se a unes eleccions. Impropi d'un país que es diu democràtic".