MUDANÇA SOCIALISTA

Política en mudances

El PSC es trasllada al Poblenou, la rebatejada Convergència estrena seu i Unió intenta vendre la seva

rpascual35170581 barcelona 17 08 2016  politica  nueva  sede del  partit demo160822104537

rpascual35170581 barcelona 17 08 2016 politica nueva sede del partit demo160822104537 / FRANCESC CASALS

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Temps de mudances en el món de la política catalana. No només en l'espectre ideològic, sinó en sentit literal. El PSC es muda al Poblenou, la rebatejada Convergència, a més de nom, també estrena seu mentre que els seus antics socis d'Unió segueixen intentant vendre la seva. 

Després de firmar, el dia 6 de juny, un contracte d'arres per vendre la seva històrica seu del carrer de Nicaragua, els socialistes han tancat l'acord del seu nou local en règim de lloguer amb opció a compra, deixant enrere el que ha sigut la seva llar des que el partit es va fundar el 1978. 

La pròxima seu, de tres plantes i soterrani, té un terç de la de Sants (de 4.700 metres amb planta baixa i quatre més, a més d'un pàrquing de

Els socialistes van descartar quedar-se  amb la seu d'UDC per motius polítics

400 metres). El PSC ha rastrejat amb afany el mercat immobiliari. Es dóna la circumstància que un dels locals que els van oferir era la seu d'Unió. Una opció que van descartar ràpidament per motius polítics.

L'operació de venda de l'immoble de Nicaragua, que es tancarà per una xifra pròxima als 10 milions d'euros, servirà per retallar part del seu deute de 12 milions. El nou propietari, una empresa vinculada al sector immobiliari, està a l'espera que es concedeixi el canvi d'ús de l'edifici, que passaria d'oficines a vivendes.

El trasllat es farà al novembre, després del congrés del partit, deixant enrere gairebé quatre dècades d'història en què Nicaragua ha sigut testimoni de moltes reunions clau en la història de Catalunya i Espanya.

EL TRASLLAT DE CDC A PDC

Notícies relacionades

El PSC segueix els passos de Convergència (ara PDC), que ja va vendre fa un any la seva emblemàtica seu del carrer de Còrsega, a escassos metres del passeig de Gràcia. Se la va quedar el grup inversor Platinum, darrere el qual hi ha un operador de Hong Kong. La formació va haver de canviar davant el jutjat número 30 de Barcelona les garanties legals que pesaven sobre l'immoble arran del 'cas Palau'. El juliol del 2012, CDC havia entregat l'escriptura de la seva seu com a aval davant la fiança de 3,2 milions d'euros que li va imposar el jutge en concepte de responsabilitat civil subsidiària pel saqueig del Palau de la Música. Posteriorment, el jutge va decretar l'embargament preventiu de les altres 15 seus com a garantia. El gener d'aquest any, Convergència va adquirir la seva nova seu, al número 339 del carrer de Provença (al costat de passeig de Sant Joan) on hi havia hagut prèviament el Departament de Comerç. Aquest mes d'agost, passat el congrés de refundació, han començat el trasllat.

Unió, antiga parella dels convergents, està a l'espera de trobar un comprador per a la seva seu del carrer de Nàpols. Encara que ha rebut algunes ofertes, no s'ha arribat a cap acord amb cap dels interessats. Quan hagin tancat la venda del local, de 2.000 metres quadrats, en buscaran un altre, més petit i de lloguer. L'opció de compra està descartada després que el partit presentés el mes de juliol passat un ERO i estigui negociant amb els seus creditors per reduir el seu deute de 19 milions d'euros19 milions d'euros.