Convergència ven la seva seu

El partit ha canviat les garanties que pesaven sobre l'edifici arran del 'cas Palau'

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Dins del procés de refundació de Convergència, comencen ja els canvis dràstics. Per començar, el partit ha venut la seva seu, al número 331 del carrer de Còrsega de Barcelona, a escassos metres del passeig de Gràcia. Per això, la força d'Artur Mas ha canviat davant el jutjat número 30 de Barcelona les garanties legals que pesaven sobre l'immoble arran del 'cas Palau'. "Això demostra que la seu, contra el que s'ha repetit, no estava embargada", ha explicat aquest divendres el responsable de règim intern de CDC, Francesc Sánchez. "Simplement hem canviat les garanties", ha assenyalat Sánchez, que ha concretat que s'han ofert una sèrie de locals del partit per cobrir l'aval.

L'operació s'ha tancat amb el grup inversor Platinum, darrere el qual es troba un operador de Hong Kong. Ara el partit busca "una nova seu, més oberta a la ciutadania i més ben preparada per al treball col·lectiu". La intenció del partit és seguir operant com fins ara amb una disminució del pressupost del 30%. La llicència que pesa sobre l'edifici fins ara és d'oficines.

Notícies relacionades

CDC va comprar els dos edificis ara units per un import global de 625 milions de pessetes a l'elèctrica Enher (avui integrada a Endesa). En el seu moment, la compravenda va estar envoltada de certa polèmica quan grups de l'oposició van acusar el partit d'haver tancat l'operació amb un preu per sota del de mercat.

El juliol del 2012, CDC va entregar l'escriptura de la seva seu com a aval davant la fiança de 3,2 milions d'euros que li va imposar el jutge pel 'cas Palau' en concepte de responsabilitat civil subsidiària pel saqueig del Palau de la Música.

Temes:

CiU