MUDANÇA SOCIALISTA

El PSC ven la seva històrica seu a Barcelona

L'operació, que es tancarà per una xifra pròxima als 10 milions, servirà per reduir el deute del partit

Després de firmar dilluns el contracte d'arres, el partit té vuit mesos per trobar un nou local

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mai és fàcil canviar de casa; deixar una llar plena de records per buscar-ne una de nova. Però les circumstàncies de la vida moltes vegades empenyen cap a les mudances. El mercat immobiliari s'ha reactivat i torna a ser un bon moment per vendre i buscar un lloc més modest. És el que han fet, després del seu divorci, Convergència i Unió amb les seves seus per pal·liar els deutes que arrosseguen. I també el que està fent el PSC. El partit va firmar aquest dilluns un contracte d'arres per vendre la seva històrica seu de la carrer de Nicaragua. L'operació, que es tancarà per una xifra pròxima als 10 milions d'euros, servirà per retallar part del seu deute de 12 milions. El nou propietari, una empresa vinculada al sector immobiliari, donarà al PSC un termini de vuit mesos per trobar la nova casa del socialisme. 

Feia gairebé un any que la seu de Nicaragua estava en venda, Els socialistes han sospesat els últims mesos seriosament tres ofertes abans

Els socialistes  tenien l'edifici de Nicaragua en el mercat des de fa gairebé un any

de prendre la decisió final. Ara buscaran a Barcelona un altre local d'uns 1.500 metres, un terç de la seu de Sants (de 4.700 metres amb planta baixa i quatre més, a més d'un pàrquing de 400 metres). Des que el PSC es va fundar el 1978, en aquestes gairebé quatre dècades els murs de Nicaragua han sigut testimoni de moltes reunions clau en la història de Catalunya i Espanya. Especialment a la cèlebre quarta planta, en la qual es concentrava el poder, mentre que a la terrassa, de més de 200 metres, hi havia arbres fruiters que durant molts anys cuidava personalment Josep Maria Sala, exsecretari d'organització. 

RERE ELS PASSOS DE CIU

El PSC segueix així els passos de Convergència, que ja va vendre fa un any la seva emblemàtica seu del carrer de Còrsega, a escassos metres del passeig de Gràcia. Se la va quedar el grup inversor Platinum, rere el qual hi ha un operador de Hong Kong. La formació va haver de canviar, però, davant el jutjat número 30 de Barcelona, les garanties legals que pesaven sobre l'immoble arran del 'cas Palau'. El juliol del 2012, CDC havia entregat l'escriptura de la seva seu com a aval davant la fiança de 3,2 milions d'euros que li va imposar el jutge en concepte de responsabilitat civil subsidiària pel saqueig del Palau de la Música. Posteriorment, el jutge va decretar l'embargament preventiu de les altres 15 seus com a garantia. El gener d'aquest any Convergència va adquirir la seva nova seu, al número 339 del carrer de Provença (al costat de passeig de Sant Joan), que havia sigut l'antiga seu del Departament de Comerç.

Notícies relacionades

Unió, antiga parella dels convergents, està a l'espera de trobar un comprador per a la seva seu del carrer de Nàpols. "No canvies de casa

Unió, amb un deute  de 19 milions, té a la venda el seu centre del carrer de Nàpols

fins que en tens una altra", expliquen fonts de la formació democristiana, que asseguren que ja han rebut les primeres ofertes. Quan hagin tancat la venda del local, de 2.000 metres, en buscaran un altre, més petit i de lloguer. L'opció de compra està descartada després que el partit presentés fa tres mesos davant el jutge un preconcurs de creditors després de declarar un deute de 19 milions d'euros.