Castellà (Demòcrates): "Si el PDC no canvia la seva marca hi haurà un conflicte a Junts pel Sí"

El dirigent desitja bona sort a Unió, en ple concurs de creditors, i destaca la bona salut del seu nou partit, nascut fa un any

2
Es llegeix en minuts

El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat al ParlamentAntoni Castellà, ha confiat aquest dilluns que el Partit Demòcrata Català (PDC) farà canvis en la seva nova marca per evitar confusió entre els dos partits perquè, si no, hi haurà "un conflicte" al si de Junts pel Sí. "No tindria sentit que la nova CDC comencés un conflicte amb un dels socis que té dins de JxSí", tenint en compte que el PDC i Demòcrates integren la coalició independentista, ha destacat en una entrevista a Europa Press. 

Castellà no descarta la sortida de Demòcrates de JxSí -que té tres diputats al Parlament-, encara que espera que no s'arribi a aquest punt. En el seu moment, Demòcrates va comunicar al registre de partits que la nova marca electoral de CDC podria generar confusió, tenint en compte que s'utilitza el concepte 'demòcrates' per referir-se als integrants del PDC: "Em sorprendria molt que la resposta del registre no fos altra que dir que no es pot registrar" per confusió amb Demòcrates.

Segons el diputat de JxSí, una formació de Besalú (Girona) va intentar registrar el nom de Partit Demòcrata fa sis mesos i se li va denegar. Per això ara "seria estrany que es digués 'sí' al PDC", una situació que per Castellà seria alegal i que exigiria investigar. Per no portar el partit de Carles Puigdemont als tribunals, Demòcrates va exigir en el seu moment quatre condicions: que renunciï a qualificar-se a si mateix i els seus militants de 'demòcrates', que hi hagi una diferència estètica de les sigles, que els logotips no s'assemblin i que s'eviti el to blau com a color de partit. 

DESITJA SORT A UNIÓ

Notícies relacionades

En referència a Unió, el dirigent ha desitjat "la millor sort del món" als seus responsables i militants després d'entrar en situació de concurs de creditors pel deute de 19 milions d'euros, i ha assegurat que l'esperit fundacional d'Unió segueix estant representat a Demòcrates. La formació de Castellà és fruit de la ruptura entre el sector oficial i els crítics després de la consulta interna d'UDC del 14 de juny, en què la direcció d'Unió va vèncer per escàs marge i va descartar apostar per la independència.

En contraposició a UDC, el dirigent ha destacat la bona salut de Demòcrates, que en un any de vida hauria duplicat els seus voluntaris i hauria passat de 1.200 inicials als 2.300 actuals, i ha forjat -en paraules de Castellà- les bases fermes d'un partit que persegueix el talent, la regeneració i que és "nítidament independentista". A més, ha posat en valor que Demòcrates no es financi a través de crèdits bancaris, cosa que no hauria de fer cap partit perquè n'hi ha "més que suficient" amb aportacions públiques, dels voluntaris i campanyes de micromecenatge.