Tardà: "Estem farts de ser espectadors d'aquest sainet vergonyós"

El portaveu d'ERC reclama a l'esquerra espanyola l'acceptació del referèndum a Catalunya i la creació d'un govern progressista

lpuig34471662 barcelona 26 06 2016   elecciones generales 2016 erc alegria160626233828

lpuig34471662 barcelona 26 06 2016 elecciones generales 2016 erc alegria160626233828 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES CANELA / BARCELONA

El bloqueig de la investidura al Congrés dels Diputats subleva també els dirigents d'Esquerra Republicana. Joan Tardà, portaveu dels republicans al Congrés, ha sigut molt clar davant els mitjans: "Estem farts de continuar sent espectadors d'aquest sainet vergonyós", ha manifestat davant les recents maniobres de Mariano Rajoy respecte a les exigències de Ciutadans.

Malgrat les baixes possibilitats de la proposta, Joan Tardà ha advocat per un govern d'esquerres. "El 2004 l'esquerra va enterrar políticament Aznar. Ara podria enterrar Rajoy", ha assegurat, encara que també ha criticat la postura del PSOE, que impossibilita un acord al negar el referèndum a Catalunya. El dirigent els ha definit de covards "perquè no accepten el dret a decidir". La suma de PSOE i Podem, amb la participació de catalans i bascos, donaria una suma suficient per formar govern, una opció molt llunyana per ara.

ELS TOROS AL CONGRÉS

Notícies relacionades

ERC ha presentat al Congrés dels Diputats una bateria d'iniciatives per forçar un debat detallat sobre la tauromàquia al Ple amb l'objectiu de revocar la seva protecció i finançament, acabar amb la difusió de corrides a la televisió pública en horari infantil o amb la jubilació anticipada de toreros, banderillers i picadors. La majoria d'aquestes propostes, ERC ja les ha presentat en anteriors legislatures, però amb la nova configuració del Parlament, més heterogeni, alguna d'elles podrien tirar endavant.

En quatre de les cinc iniciatives sobre toros, els independentistes catalans argumenten que les corrides "són espectacles violents, on darrere el suposat 'art' acrobàtic o coreogràfic de picadors, banderillers i toreros, es porta a terme la tortura d'animals amb instruments d'acer tallants fins a la seva sagnant mort amb l'única finalitat de divertir els espectadors".