LES PORTADES DE LA PREMSA

Rajoy es prepara per a les terceres eleccions, segons el quiosc

'El Mundo' i 'El País' al·ludeixen al risc d'una nova convocatòria a les urnes per Nadal

'La Razón' destaca que el PSOE recolza Otegi, "que s'envolta d'etarres en les llistes" dels comicis bascos

portadaabc1808

portadaabc1808

2
Es llegeix en minuts

'El País' i 'El Mundo', els dos diaris més llegits d'Espanya, donen pràcticament per fet aquest dijous que Mariano Rajoy s'està preparant el terreny per convocar unes terceres eleccions legislatives, en vista de la reiterada negativa del PSOE a donar-li suport com a president del Govern o a abstenir-se en la votació d'investidura. 

El diari de Prisa fins i tot especula a la portada al voltant de la possibilitat d'una convocatòria a les urnes entre el Nadal vinent i poc abans de cap d'any.

'La Razón' ressalta que Rajoy trasllada la pressió a Pedro Sánchez al divulgar que va telefonar al líder del PSOE, però que aquest últim es va negar a respondre-li. I just a sota, en un altre titular, posa en relleu que els socialistes "recolzen" l''abertzale' radical Arnaldo Otegi, "que s'envolta d'etarres en les llistes" de les eleccions basques, previstes per al 25 de setembre vinent, igual que els comicis autonòmics gallecs.  

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Rajoy es resisteix a cedir i creix el risc de terceres eleccions"; "Torna la millor Espanya"; "Turquia buida les presons de reclusos comuns per omplir-les d'opositors"; "El deute públic supera el 100% i arriba a nivells de fa un segle".

EL MUNDO

"Rajoy refreda els pactes i es prepara per a altres eleccions"; "L'Espanya més fiable de la història"; "Bildu inclou en les llistes l'etarra Elena Beloki"; "Guerra de càrtels pel segrest d'un fill del 'Chapo'.

ABC

"Rajoy evita activar la investidura sense el concurs del PSOE".

LA RAZÓN

"Rajoy trasllada a Sánchez la pressió i li demana data per a la investidura"; "El PSOE recolza Otegi, que s'envolta d'etarres en les llistes"; "Olé: exhibició d'Espanya contra França per arribar a semifinals".

LA VANGUARDIA

"Rajoy mira de negociar amb Rivera al marge de les seves exigències"; "El primer a arribar"; "Espanya es fa un tip d'encistellar contra França i opta a medalla"; "Església i ecologistes s'enfronten per les cigonyes"; "Premi amb sorpresa a Gràcia".

ARA

"Rajoy fa esperar Rivera i Sánchez resisteix en el no"; "Fraternitat pesca el premi"; "El debat del burquini s'encén: llibertat o imposició?"; "Entrevista a Anna Tarrés: "Espanya ha de posar ordre per tornar a ser a dalt"; "Mor Víctor Mora, el creador del Capitán Trueno".

EL PUNT AVUI

"Rajoy fa de Rajoy"; "El primer títol, al sarró"; "L'ANC du la Diada al món"; "Mor el creador d'El Capitán Trueno".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

"Segueix el bloqueig"; "Supercopa per al Barça"; "Fraternitat de Baix, premi al millor carrer de Gràcia"; "Espanya, a semifinals, després d'esclafar França"; "Ortega, una plata en 110 tanques amb sabor cubà".