CANVIS AL GOVERN

Fátima Báñez assumeix la cartera de Sanitat d'Alfonso Alonso

El candidat del PP a 'lehendakari' va presentar la seva renúncia l'1 d'agost per concórrer a les eleccions basques

 

  / EFE / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, assumirà els assumptes de Sanitat, després que el ministre Alfonso Alonso hagi deixat la cartera per ser el candidat del PP a 'lehendakari' en les eleccions basques del 25 de setembre, segons publica avui el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

El mateix ministre de Sanitat s'acomiada aquest dimarts a Twitter amb el següent missatge: "Avui deixo de ser ministre de l'Executiu de @marianorajoy. Ha sigut un honor formar part del Govern d'Espanya. Molt agraït".

El reial decret pel qual es disposa que Báñez es faci càrrec dels assumptes ordinaris del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat és conseqüència de la incompatibilitat de simultaniejar aquest càrrec amb el de la candidatura a 'lehendakari'.

Notícies relacionades

Alonso, la renúncia del qual es va conèixer el dia 1 d'agost, va estar al capdavant del Ministeri de Sanitat des del desembre del 2014, en substitució d'Ana Mato. Des que va arribar al ministeri va posar especial èmfasi a continuar amb la reforma sanitària empresa per la seva antecessora el 2012 per estendre l'assistència sanitària a tots els espanyols i immigrants en situació regular, i a reduir la despesa farmacèutica.

Així mateix, va donar llum verda a la reforma de la llei de l'avortament, el Pla de la Infància i la lluita contra la tràfic de dones. L'octubre del 2015, va ser elegit per substituir Arantza Quiroga a la Presidència del PP basc, després de la dimissió d'aquesta.