Podem deixa la clau d'un govern alternatiu en mans del PSOE

Carolina Bescansa destaca l'"absència" dels socialistes de la negociació de la investidura

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts

Units Podem es troba de moment en un compàs d'espera, fiant les seves cartes a un canvi de postura del PSOE. Aquesta sembla ser la postura adoptada pel partit morat, expressada per la dirigent Carolina Bescansa: "És imprescindible que sigui el PSOE el que prengui la iniciativa, té la clau", ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a RNE. Així mateix, Bescansa ha defensat la formació d'un govern alternatiu: "Hi ha 16 milions de persones en aquest país que no han votat el PP".

En la línia d'impulsar un govern sense el PP, Podem passa la pressió als socialistes. "Aquells que tenen a la seva mà la possibilitat de construir que es posin a fer-ho", ha afegit la dirigent gallega, al mateix temps que ha denunciat l'"absència" de Pedro Sánchez i el seu partit i el "protagonisme" que ara té Mariano Rajoy. "No ens mereixem un Govern del PP", ha insistit Bescansa. 

"El que sàpiga sumar i restar sap que hi ha suma possible", ha defensat Bescansa, en un hipotètic govern que, si es plantegés, necessitaria el suport de Ciutadans o d'ERC i el PDC, que demanen a canvi un referèndum. En qualsevol cas, la dirigent ha destacat que per ara "el més urgent és que el partit més corrupte de la història de la democràcia no segueixi governant aquest país".

GARZÓN, EN LA LÍNIA

Notícies relacionades

El líder d'IU, integrat a Units PodemAlberto Garzón, ha mostrat una opinió similar i ha instat el PSOE a liderar una alternativa sense esperar el PP. En una entrevista concedida a Europa Press, Garzón ha insistit en la disposició dels diputats d'Units Podem a articular una alternativa a Rajoy i ha lamentat que el PSOE i Pedro Sánchez no estiguin disposats a intentar-ho.

La posició que segons ell no poden mantenir els socialistes és la de rebutjar unes terceres eleccions, oposar-se a un Govern del PP i a la vegada no voler liderar una alternativa. "Això no és possible, no pots evitar les tres opcions. Una ha de succeir", ha considerat. Una postura que Bescansa resumia en "un triple no" en la seva entrevista.