La jutge investiga Manel Bustos i el seu germà per malversació

L'exalcalde vallesà hauria rebut dietes suposadament il·lícites d'Aigües de Sabadell

1
Es llegeix en minuts

La jutge que instrueix el 'cas Mercuri' ha obert una nova peça contra set persones, entre elles l'exalcalde de Sabadell (Vallès Occidental) Manuel Bustos i el seu germà i exregidor, Paco Bustos, per un presumpte delicte contra l'administració pública en el cobrament de dietes per assistir al consell d'administració d'Aigües de Sabadell (Cassa) del 2009 al 2011.

També s'investiga en aquesta peça separada -la número 34- l'ex primer secretari del PSC de la localitat Joan Manau i qui va ser alcalde en substitució de Bustos quan va renunciar el 2013, Joan Carles Sánchez, a més de Ricard Estrada i dos funcionaris, segons ha informat aquest dijous la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.

La jutge indaga sobre un possible delicte contra l'administració pública o apropiació indeguda de cabals públics que podrien haver comès aquests representants de l'Ajuntament a l'haver cobrat durant uns quants anys retribucions a títol personal de Cassa.

Sabadell Lliure de Corrupció ha anunciat que demanarà personar-se també en aquesta peça per poder exercir l'acusació popular -ja ho fa en altres peces de la macrocausa Mercuri- i així "col·laborar per aclarir els fets i avançar en la lluita contra la corrupció política".

La plataforma creu que l'obertura d'aquesta peça és important pel fet que s'investigui i no quedi impune una pràctica de la qual ja es tenia coneixement: "El cobrament poc ètic i probablement il·lícit de dietes per part de càrrecs electes i de funcionaris que exerceixen una representació municipal que forma part de les seves funcions".

Notícies relacionades

Per la seva banda, la formació política Entesa per Sabadell ha recordat en un comunicat aquest dijous que el maig del 2013 van criticar aquests cobraments al considerar poc ètic que "regidors del govern del PSC i funcionaris cobressin aquestes retribucions" pel fet d'assistir al consell d'administració com a representants municipals.

Per una altra part, la jutge ha decidit arxivar la peça que s'havia obert per un possible delicte d'omissió de denúncia en què estava sent investigat el president de l'empresa filial de Cassa, Socade Informática, Lluís Pascual, i l'exalcalde Bustos.